cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Balatonfűzfő után Sassari, avagy rangos tornán tesztel a női válogatott

2022. augusztus 1. 8:00

A Bíró Attila irányította együttes az olaszországi Szardínia szigetén szerdától sorrendben Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen mérkőzik. Nem tartott a csapattal két kiválósága, a pihenőt kapó Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca.


Fotó: MVLSZ

Fotó: MVLSZ

A felejthetetlen világbajnoki produkciót követő pihenés után már újra nagyüzemben pörög női válogatottunk. Az elmúlt héten Balatonfűzfőn edzőtáborozott, ahol magas szinten készült a nyár további megméretéseire. Miként Bíró Attila fogalmazott: „A cél az volt, hogy minimum visszakerüljünk arra a szintre, amelyen a szünet előtt voltunk. Ezt napi három edzéssel elértük, avagy ismét jól sikerült edzőtáboron vagyunk túl. Kifogástalan körülmények között készülhettünk, annyit edzettünk, amennyit szerettünk volna, nem voltunk reflektorfényben, szép csendben tehettük a dolgunkat - köszönet érte a Magyar Vízilabda Szövetségnek."
 
A csapatot meglátogatta Dala Tamás, a a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője, az MVLSZ elnökségi tagja, valamint a fűzfői uszodában rendre megforduló olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kapuslegendánk, Cservenyák Tibor, aki elégedetten konstatálta Kiss Alexandra, Magyari Alda és Neszmély Boglárka teljesítményét. A programot színesítette egy a hosszútávúszó-válogatottal megtartott között balatoni edzés - miként a szövetségi kapitány humorral megspékelve említette: „Amíg Olasz Annáék lazán úsztak nyolc kilométert, játékosaink hármat teljesítettek, de még a stáb is úszott másfelet. Jó volt belekóstolni egy másik, természetesen tőlünk ne messze álló sportágba, ugyanakkor mindenki jobban, ha mi maradunk a medencében."
 
olaszannekkal.jpg Az elmúlt hétvégét megkapta szünetnek a társaság, ám nincs megállás, folytatódik az Európa-bajnoki felkészülés, ma repülőre ült a csapat. A helyszín ezúttal Olaszország, Szardínia szigete, egészen pontosan Sassari, ahol szerdától vasárnapig rangos felkészülési tornán vesz részt. A 2022-es Szardínia Kupán Izrael mellett a magyar, az olasz, a görög, a spanyol és a holland női válogatott lép fel, avagy Bíró Attila kifejezésével élve afféle mini Eb következik. Hogy megadják a módját az olaszok, bizonyítja a férfitorna mezőny is: a házigazda mellett Görögország, Szerbia és Horvátország vesz részt rajta.
 
„Nagy figyelem övezi ezt a tornát, komoly kihívás előtt állunk - mondta Bíró Attila. - Tizenhat játékossal utazunk, közülük mindenki lehetőséget kap majd a bizonyítására. Miután két meghatározó játékosunk, Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca pihenőt kapott, több feladat hárul a többiekre - magam is kíváncsi vagyok, ilyen összeállításban mire leszünk képesek. Természetesen minden mérkőzésen világosak a céljaink, ám ezúttal az eredmény kevésbé érdekel majd, mint a lehetőséget kapó játékosok, a csapat teljesítménye. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen mérhetjük fel, hogy ilyen összetételben képesek vagyunk-e a világbajnoki szintet megismételni."
 
20062022_Magyaroszag-Kolumbia-1.jpg Kell-e mondani, a spilti kontinensviadal 15-ös csapatkijelölésére kiváló teszt ez; a mieink szerdától sorrendben Izrael, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia ellen mérkőznek.
 
A magyar női válogatott szardíniai kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A torna magyar játékvezetője: Ercse Norbert

Szardínia Kupa 2022, Sassari
A női torna programja
2022. augusztus 3., szerda
Izrael-Magyarország 16:30
Hollandia-Spanyolország      18:30
Olaszország-Görögország     20:00
2022. augusztus 4., csütörtök
Spanyolország-Izrael 16:30
Magyarország-Görögország           18:30
Hollandia-Olaszország          20:00
2022. augusztus 5., péntek
Görögország-Hollandia         16:30
Spanyolország-Magyarország        18:30
Olaszország-Izrael     20:00
2022. augusztus 6., szombat
Izrael-Görögország    8:30
Hollandia-Izrael         16:30
Görögország-Spanyolország 18:30
Olaszország-Magyarország 20:00
2022. augusztus 7., vasárnap
Hollandia-Magyarország    9:30
Spanyolország-Olaszország  11:30

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila