Magyar játékosok az idei Junior Olimpián

2022. július 26. 11:17

Idén is volt magyar résztvevője az amerikai Junior Olimpiának. Varga Csanád (UVSE) az U18-as korosztályban, míg Maróti Patrik és Banai Péter (Szent István Polo SE) az U16-os korosztályban képviselte a magyar vízilabdát a Utah United színeiben. A Junior Olimpia az USA legnagyobb vízilabdás rendezvénye, ahol korosztályonként 4 napon keresztül 48 csapat küzd a legjobb helyezésekért. A 48 csapatot 12 db 4-es csoportba sorsolják és a csoportmeccsek után a csoport első két helyezettje a Platina -, míg a másik két csapat az Arany Ligában folytatja a küzdelmeket.

Természetesen a középiskolák és egyetemek játékosmegfigyelői is a helyszínen vannak, így ez kiváló alkalom arra, hogy a legjobb játékosok akár egy amerikai ösztöndíj lehetőséggel a zsebükben térjenek haza.

"A Utah United U18-as csapata végül az Arany Liga 4. helyén zárt, az U16-os csapat pedig az Arany Liga 12. helyét érte el, de biztos, hogy egy életre szóló élménnyel gazdagodtak a fiúk. A Szent István Polo SE minden évben biztosítja a lehetőséget a kalandvágyó magyar játékosoknak a megméretésre" - fogalmazott Pálffy Márton, a Szent István Polo SE edzője.Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok