Az edzések plusz egy kapussal folytatódnak a Margitszigeten

2022. július 26. 11:00

Varga Zsolt szövetségi kapitány meghívót küldött az egriek 22 esztendős kapusának, Grieszbacher Márknak is, aki kedden csatlakozott a válogatott keretéhez.

Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ

A hétfői nyitónap után immáron azt is mondhatjuk, rutinból vezetett a válogatott keret játékosainak az útja a Margitszigetre, ahol kedden folytatódott az Európa-bajnoki felkészülés. A hangsúly még természetesen az alapok megszerzésén van, Varga Zsolt és az általa kinevezett stáb a következő napokban az idő rövidsége miatt kvázi gyorsított ütemben most igyekszik megalapozni a csapat megfelelő fizikai állapotát.
 
A szövetségi kapitány Vogel Soma kisebb ujjsérülése miatt meghívót küldött az egriek 22 esztendős kapusának, Grieszbacher Márknak, aki csatlakozott a válogatott keretéhez.
 
A felkészülés első hetét Budapesten végzi a társaság, a második héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. Mindezt ismét margitszigeti napok követik, augusztus 17-19. között pedig a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti - elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti - csapatát Varga Zsolt, aki az elkövetkezendő hetekben a nyilvánosságtól elzárva, csak és kizárólag a munkára koncentrálva készül keretével.
 
A spliti Európa-bajnokságon (augusztus 27-szeptember 10.) sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk.
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Grieszbacher Márk (Eger), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
A férfiválogatott szakmai stábja
 
Sportszakma
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs
Kapusedző: Gárdonyi András
Erőnléti edző: Pozsonyi Zsolt
 
Csapatmenedzsment
Csapatvezető: Székely Bulcsú
Csapatmenedzser: Katona Norbert
Technikai vezető: Tóth Szabolcs
 
Egészségügy
Orvos: dr. Tarjányi Zoltán
Sportpszichológus: dr. Goschi Gabriella, Németh Gergely
Fizikoterapeuta: Ivicsics-Dienes Viktória
Táplálkozás tanácsadó Haris Éva
Masszőr: Varga Sándor
 
 

Galéria

A többi képért kattintson a képre!Férfiválogatott edzés, 2022.07.25. (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok