cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Megkezdte az Eb-felkészülést a férfiválogatott

2022. július 25. 14:45

Varga Zsolt szövetségi kapitány és kinevezett szakmai stábja a héten napi két margitszigeti edzéssel készül a rá váró feladatokra.

Ahogy az előző héten megválasztott szövetségi kapitány ígérte: hétfőn délelőtt belecsapott úgymond a munka közepébe a kihirdetett válogatott keret. Erőnléti edzés és úszóedzés szerepelt a délelőtti programban, a labdák csak délután kerültek elő.
 
Varga Zsoltnak felettébb sok teendője volt az edzést megelőzően is, hiszen a szakmai stábot is meg kellett neveznie - nos, sok egyeztetés után született megállapodás, amely szerint a másodedzői pozíciót a Ferencvárosban is ellátó hű társa, Nyéki Balázs tölti majd be. A kapitány mindezért köszönetet mondott az FTC vezetőinek.
 
A felkészülés első hetét Budapesten végzi a társaság, a második héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. Mindezt ismét margitszigeti napok követik, augusztus 17-19. között pedig a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti - elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti - csapatát Varga Zsolt, aki az elkövetkezendő hetekben a nyilvánosságtól elzárva, csak és kizárólag a munkára koncentrálva készül keretével.
 
A spliti Európa-bajnokságon (augusztus 27-szeptember 10.) sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk.
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
A férfiválogatott szakmai stábja
 
Sportszakma
Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs
Kapusedző: Gárdonyi András
Erőnléti edző: Pozsonyi Zsolt
 
Csapatmenedzsment
Csapatvezető: Székely Bulcsú
Csapatmenedzser: Katona Norbert
Technikai vezető: Tóth Szabolcs
 
Egészségügy
Orvos: dr. Tarjányi Zoltán
Sportpszichológus: dr. Goschi Gabriella, Németh Gergely
Fizikoterapeuta: Ivicsics-Dienes Viktória
Táplálkozás tanácsadó Haris Éva
Masszőr: Varga Sándor
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt