cover image
Egyéb

A Ferencváros bemutatta a 2022/23-as idény csapatait

2022. június 8. 18:12

A női együttes ezúttal jobban átalakul, mint a férfigárda, mindkét fronton a bajnoki döntőbe kerülés a cél.

Az FTC Telekom férfi- és női csapatának szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették a klub új igazolásait.

A női csapatban szeptembertől Gurisatti Grétát, Leimeter Dórát, Farkas Tamarát és Gresó Lucát is láthatjuk, és még egy külföldi játékos érkezése is várható.

Távozik Vályi Vanda, Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya, a holland Maud Koopman, Regős Maja, Tóth-Csabai Dóra (edző lesz a klubnál, méghozzá a felnőttcsapatnál is dolgozik majd, „bármennyire is próbáltam lebeszélni erről a borzalomról, ami az edzősködést jelenti" - Gerendás György vezetőedzőt és humorát idéztük) és Valentin Kamilla.
A friss BL-bronzérmes, magyar férfibajnok a görög olimpiai ezüstérmes Stylianos Argyropoulosszal, Nagy Ádámmal, Vadovics Viktorral és a Kaposvárról hazatérő Varga Bencével erősödött.

Távozik Vámos Márton, míg Nyíri Balázs kölcsönben egy másik hazai klubban folytatja.

Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója szerint minden várakozást felülmúlt ez a szezon a férficsapat vonatkozásában, ezt megerősítette Madaras Norbert szakosztályelnök is.
Szerinte rendre kész játékosok távoztak korábban a klubtól, akiket a hazai mezőnyből nem tudtak pótolni, ezért más úton indult el a Fradi, a nevelésre helyzeték a hangsúlyt, ez ugyanis nem zárja ki az eredményességet, még ha nehezebb is az út.

„Sokkal jobban tetszett ez a csapat, mint a tavalyi, sokkal inkább a magaménak éreztem" - tette hozzá, egyben megköszönte Varga Zsolt és Nyéki Balázs munkáját. Azt is hozzátette, négy légiósa lesz tehát a csapatnak, egyikőjük rendre kimarad majd a hazai bajnoki mérkőzéseken a keretből a szabályok szerint.

Nagy Ádám is a zöldekhez igazolt

Nagy Ádám is a zöldekhez igazolt

Varga Zsolt is arról beszélt, változtattak a felfogáson, szezon közben is, ebben a tekintetben a Radnicski Kragujevác elleni BL-meccset tartja fordulópontnak, ezt követően „játszva neveltünk, megterheltük a fiatal játékosokat, mert más utunk nincs. Jó út lett végül" - fogalmazott.

A csapattól Nyíri Balázs egy másik budapesti klubhoz kölcsönbe távozik, míg Vámos Márton külföldre igazol.

Érkezik a Jug Dubrovnik görög játékosa, az olimpiai ezüstérmes (ki ne emlékezne góljaira az elődöntőből) ezüstérmes Stylianos Argyropoulos, a Szolnokból érkező Nagy Ádám, a Vasastól igazolt, már korábban is csábított Vadovics Viktor, míg Varga Bence Kaposvárról tér haza nevelőegyesületéhez.

Gerendás György elszalasztott esélynek nevezte a tavalyi szezont, de szerinte lett fazonja a csapatnak, egy nagyon jól védekező csapat volt a Ferencváros, ezt bizonyítja a legkevesebb kapott gól.

Nem is kérdés, hogy a következő idényben döntőbe jutna a csapat, ebben segíthet a Dunaújvárost sok-sok év után elhagyó Gurisatti Gréta, a BVSC-t nem kevésbé hosszú idő után maga mögött hagyó Leimeter Dóra, a szintén a BVSC-től érkező Farkas Tamara (akit Madaras Norbert a „legjobb, olimpián nem járt játékosnak" nevezett a sajtótájékoztatón) és az OSC-től érkező kapus, Gresó Luca, aki Neszmély Boglárkával lesz az FTC kapusa.
Vízilabda hírek