cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Öt olimpiai bronzérmessel és négy újonccal a görögök ellen

2022. január 23. 19:28

Bíró Attila vasárnap este tudott keretet hirdetni a keddi világliga-meccsre; a csapat egy budapesti edzéssel a háta mögött hétfőn utazik Patraszba, ahol kedden este mutatkozik be a sorozatban.

Női válogatottunk kedden játssza első mérkőzését a tokiói olimpia óta: a görögországi Patraszban világliga-összecsapást vív. Bíró Attila helyzete finoman fogalmazva sem volt ideális, hiszen különböző okok miatt (sérülések, betegségek) a keret kijelölése sem volt egyszerű, arról nem beszélve, hogy a társaság mindössze egy vasárnap esti edzéssel a háta mögött utazik hétfőn a helyszínre.
 
Mindezek ellenére a szövetségi kapitány szokása szerint nem keres kifogásokat, mint mondta: „A kijelölt keret alkotja most a magyar válogatottat, ennek a csapatnak kell bizonyítania. A közös edzések hiányoznak persze, hiszen még ilyen nehéz helyzetben is néhány tréningekkel egész sokáig el szoktunk jutni, most azonban ettől is el kellett tekintenünk, így kell a meghívott játékosoknak bizonyítaniuk. Teszt lesz ez számukra, bízom benne, jó meccset vívunk a görögökkel, és nyerni is tudunk. Célunk a világligában is továbbjutni. Újoncokat avatunk, rájuk külön is kíváncsi leszek."
 
partaszhozketto.jpg Az alább közölt névsorból látható, öt olimpiai bronzérmes van ott a keretben (Garda Krisztina, Leimeter Dóra, Magyari Alda, Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca - utóbbi görögországi légiós lévén a helyszínen csatlakozik majd a mieinkhez), Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna, Szegedi Panni pedig most mutatkozhat be a nemzeti csapatban. Illetve kereten kívüli játékosként a szintén újonc Maczkó Lilla is a csapattal tart.
 
Női világliga, európai selejtező
A-csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia
B-csoport: Oroszország, Olaszország, Spanyolország
 
Az 1. játéknap programja
2020. január 25.
A-csoport: Görögország-Magyarország
B-csoport: Oroszország-Olaszország
 
A görögök elleni keret
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Kuna Szonja (FTC), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros)
A csapattal tart: Maczkó Lilla (Dunaújváros)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila