cover image
Egyéb

Győr várja a férfiválogatottat - január 18-án Montenegró az ellenfél

2022. január 11. 13:24

Jövő hét kedden kezdi meg szereplését a világligában Märcz Tamás együttese. Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.

Az első mérkőzés következik a sikeres tokiói olimpiai bronzmeccs óta. A Märcz Tamás irányította válogatott január 18-án, kedden a győri Aqua Sportközpont uszodájában 18 órától kezdi meg világliga-szereplését. Az európai selejtező első játéknapján Montenegró együttesét fogadja.
 
Az alkalomból Győrben tartottak kedden sajtótájékoztatót, ahol Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke elmondta: „Ez a találkozó mintegy jelképes nyitómeccse lesz az eseményekkel, így többek között világ- és Európa-bajnoksággal tarkított évnek. Köszönjük Győr városának a meghívást, örömmel jövünk újra ebbe a szép uszodába. A helyi klubban jóideje kiváló szakmai munka zajlik, ennek hála folyamatosan fejlődik a vízilabda a városban, ami az eredményekben is megmutatkozik. Előre köszönjük a vendéglátást, a csapat igyekszik majd jó játékkal is meghálálni."
 
„Győr igazi sportváros, imádja többek között a vízilabdát is, így alig várja, hogy vendégül láthassa a férfi vízilabda-válogatottat! Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a csapat nálunk kezdi meg 2022-es szereplését, izgatottak vagyunk, és drukkolunk, bízunk benne, győzelemmel kezdjük majd az évet" - fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.
 
gyorimarczhezok.jpg „Kimondottan várom, hogy végre hivatalos mérkőzéssel megkezdjük az évet, ráadásul az ellenfél, Montenegrói válogatottja garancia arra, hogy magas színvonalú összecsapást játszunk. Kellemes, szerethető helyszínen kerül sor erre a világliga-meccsre, többször is megfordult a válogatott és jómagam is itt, bízom benne, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is sokan kilátogatnak majd az uszodába" - említette Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki a napokban honlapunkon keresztül hirdeti majd ki keretét a találkozóra. Jegyek az eventim.hu felületén válthatóak majd a mérkőzésre, amelyre védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni, és amelyen maszk viselése kötelező lesz.
 
watch?v=owyMiTs9UYM Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.
 
Férfi világliga, európai selejtező
Csoportok:

A-csoport: Magyarország, Montenegró, Románia
B-csoport: Németország, Franciaország, Spanyolország
C-csoport: Szerbia, Olaszország, Szlovákia

Játéknapok
2022. január 18.: Magyarország-Montenegró
2022. február 15.: szabadnapos a magyar válogatott
2022. március 8.: Románia-Magyarország

Európai döntő: 2022. április 14-16.
A Világliga Szuperdöntője a férfiaknál: 2022. július 25-30. (később kijelölendő helyszínen)
 
Vízilabda hírek
märcz tamás
Férfi válogatott