cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Hazatért és nem boldogtalan a női válogatott

2013. június 7. 21:41

A pekingi Világliga-döntőn negyedik helyen végzett női vízilabda-válogatott pénteken este landolt a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Még szinte le sem szállt az esti Zürich-Budapest járat a Liszt Ferenc Repülőtéren, a váróteremben már meg is csörrent Keszthelyi Tibor telefonja. A magyar csapat egyik vezéregyénisége ugyanis rögtön a földet érés után hívta édesapját, aki ezt lelkére is kötötte.

Keszthelyi Rita egyébként most is a Merész-csapat egyik legjobbja volt, az Egyesült Államok elleni bronzmeccsen például az ő góljával jött vissza a válogatott 10-9-re. Ahogy a csapat, így ő is vegyes érzelmekkel ült fel a repülőre helyi idő szerint hajnali fél négykor.

Nem érzem azt, hogy csalódottnak kellene lennünk, egy világeseményen negyediknek lenni nem feltétlen kellemetlen. Persze vegyesek az érzéseim, mert jó lett volna döntőbe jutni, érmet szerezni. Viszont ha magunkat sajnáltatjuk, azzal nem megyünk semmire. Voltak hibáink, még az amerikaiak elleni bronzmeccsen is, ezeket kell lefaragni, és a későbbiekben a védekezésünket a lehető legtökéletesebbre fejleszteni” – kezdte értékelését a bajnok ZF-Eger játékosa.
Nem éreztem, hogy fittek lettünk, fitt lettem volna, de ez nem csoda, hiszen a bajnokság után két nap edzéssel utaztunk ki. De nem keresek kifogásokat, kicsit ez is olyannak tűnt. Összességében ez egy nagyon kemény hat nap volt, hat meccsel, kemény edzőtábor hangulata volt a tornának. Pozitívum, hogy az ausztrálokat meg tudtuk verni, ráadásul büntetőkkel, ami mindig idegőrlő dolog” – mondta Keszthelyi Rita.


A csapat rutinos tagja, Takács Orsolya, mint szinte mindig, ezúttal is mosolygósan tért haza:
ferihegy1.jpgHosszú volt az út, és nagyon fárasztó volt a torna maga is, hat meccs hat nap alatt, nem könnyű. Viszont nem arra kell gondolnunk, hogy negyedikek lettünk, hanem arra, hogy a torna nagyon is segítette a világbajnoki felkészülésünket” – értékelt villámgyorsan Takács Orsolya.


Merész András szövetségi kapitány is amondó, a csapat szempontjából az összkép pozitív. S, hogy milyen volt a hangulat a repülőn?
Nagyon fáradtak voltak azért a lányok, 23 órája indultunk Pekingből, és előtte sem aludtak sokat, ráadásul eleinte nagyon meleg volt. Ezzel együtt sokkal oldottabb volt a hangulat, mint amennyire gondoltam. A lányok sokkal szenzitívebbek, mint a fiúk, egy negyedik helyet kudarcnak élnek meg. Mondtam nekik, hogy ez a pohár inkább félig tele van, minthogy félig üres lenne. Különösen a fiatalok nyújtottak nagyon jó teljesítményt” – így a kapitány, aki két nap pihenőt ad a lányoknak, majd hétfőn – az árvíz miatt – a Kőér utcában folytatódik a világbajnoki felkészülés.
„A keret papíron továbbra is 18 fős, de csak azért papíron, mert muszáj volt kijelölnöm az Universiade-csapatot, muszáj volt a három kapusunk közül egyikőjüket ahhoz a csapathoz rendelni. Végül Gangl Edinára esett a választás, remélem, hamar átlendül ezen, hiszen kicsit meg is viselte a döntés, ami egyébként teljesen érthető. Korábban egyeztettem erről a kérdésről mindhármukkal, és mindannyian azt mondták, büszkén viselik az Universiade-kerettagságot is, miközben mindenki tudja, a vb mégiscsak vb. Ezzel együtt folytatódik a csapatépítés, hétfőn a sérült Gurissati Gréta és Csabai Dóra is csatlakozik hozzánk, reméljük, tudnak edzeni. Ha egyikőjük sem, elképzelhető, hogy be kell hívnom egy játékost
” – beszélt egy kicsit a jövőről is Merész András szövetségi kapitány.
Vízilabda hírek
Női válogatott