cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott: "Hasznos tapasztalatokat szereztem a fiatalokról!"

2021. december 30. 11:15

Märcz Tamás szövetségi kapitány december 28. és 30. között alapvetően olyan játékosokra számított a felnőttválogatott összetartásán, akik eddig még nem kaptak meghívót a keretbe.

A munkát a betegségek miatt végül hárommal kevesebb játékossal kezdhette meg kedden a szövetségi kapitány, de annál nagyobb lelkesedésselk vetették be magukat a fiúk. Merthogy bizonyítani lehet, érdemes is, a bizalmat megszavazta Märcz Tamás. Később Vámosi Bertold és Vadovics Viktor csatlakozni tudott az edzésekhez, így egyedül Aranyi Máténak kellett kihagynia mindegyik foglalkozást.
 
A decemberi keretben Batizi Benedek, Gyapjas Brendon, Kevi Bendegúz, Konarik Ákos, Molnár Erik, Szeghalmi Zsombor, Vigvári Vendel, Vigvári Vince személyében több olyan játékos is ott volt, akik részt vettek a nyári, prágai junior világbajnokságon. 

Azt első nap végén készített videóinterjúinkban Märcz Tamás, Kevi Bendegúz, Fekete Gergő és Batizi Benedek mondta el véleményét az összetartásról.

Csütörtökön aztán véget ért a minitábor, a kapitány elégedett volt a látottakkal:

„Nagyon intenzív három napon vagyunk túl, hasznosnak gondolom az együtt töltött időt. Fontos tapasztalatokat szereztem a játékosokról, azokról is, akiket én hívtam be és azokról is, akiket a klubedzők ajánlottak a figyelmembe. Mindegyikük nagy bizonyítási vággyal érkezett és dolgozott, és bizonyították is a három nap alatt, nem véletlenül kerültek ide. Nagyon tetszik az az elszántság és akarat, ami jellemezte a társaságot” – fogalmazott Märcz Tamás az összetartás végén.

A szövetségi kapitány elmondta, szeretné, ha a jövőben is találkozhatna ezzel a kerettel, vagy egy másik, módosított kerettel szezon közben is.

„Lényegében olyan gyakorlatokat és feladatokat végeztünk, amelyek a felnőttválogatott repertoárját képezik, ez megkönnyíti majd azoknak a dolgát, akik a közeljövőben egy újabb lépcsőfokot léphetnek előre, ők könnyebben alkalmazkodhatnak majd ehhez. Már előre tudható volt, hogy lesznek változások a januári keretben, 20-21 fővel szeretnék akkor dolgozni. Egyrészt a posztok megüresedése miatt, másrészt a mutatott játék alapján Vigvári Vince, Fekete Gergő és Molnár Erik kap majd szerepet a mostani keretből januárban is, bennük látom azt, hogy a leggyorsabban eljuthatnak oda, hogy akár tétmérkőzésen is szerepet kaphatnak a jövőben” – tette hozzá a kapitány.

A januári edzéseket korábbi sérülése miatt kihagyja Pohl Zoltán, valamint Konarik Ákos is, ő egy kisebb egészségügyi probléma miatt Szolnokon sem tudott teljes értékű munkát végezni az elmúlt időszakban, és a heti edzéseken is jórészt külön dolgozott. A szolnokiakkal történt egyeztetést követően döntött úgy a kapitány, hogy számára előnyösebb és célszerűbb, ha Szolnokon regenerálódik. Nagy Ádám mindkét keret tagja, egy kisebb egészségügyi beavatkozás miatt azonban most vizes edzést nem végezhetett, januárban is várhatóan csak korlátozottan edzhet majd.

A januári edzések egyébként a Duna Arénában zajlanak majd, 4-én sajtónyilvános tréning is lesz, hogy aztán nem sokkal később, január 18-án már hivatalos mérkőzés következzen, a Világliga selejtezőjében, Montenegró ellen.

Válogatott keretedzés, férfiak - Budapest

2021. december 28-30.

Kapusok:

Gyapjas Brendon (Szeged)
Kardos István Gergely (BVSC)
Szakonyi Dániel (FTC)

Mezőnyjátékosok:
Aranyi Máté (OSC)
Ágh György (BVSC)
Baksa Benedek (Eger)
Batizi Benedek (BVSC)
Dala Döme (OSC)
Fekete Gergő (FTC)
Horváth Ákos (Kaposvár)
Kevi Bendegúz (Honvéd)
Konarik Ákos (Szolnok)
Magyar Márton (Eger)
Molnár Erik (FTC)
Szeghalmi Zsombor (Szolnok)
Teleki András (Szolnok)
Vadovics Viktor (Vasas)
Vámosi Bertold (UVSE)
Vigvári Vendel (FTC)
Vigvári Vince (OSC)
 
2022. január 3-5.

Kapusok:

Kardos István Gergely (BVSC)
Lévai Márton (OSC)
Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok)
Bedő Krisztián (Vasas)
Burián Gergely (OSC)
Csacsovszky Erik (OSC)
Erdélyi Balázs (Vasas)
Fekete Gergő (FTC)
Hárai Balázs (OSC)
Jansik Szilárd (FTC)
Manhercz Krisztián (OSC)
Mezei Tamás (Vasas)
Molnár Erik (FTC)
Nagy Ádám (Szolnok)
Német Toni (FTC)
Varga Dénes (FTC)
Vámos Márton (FTC)
Vigvári Vendel (FTC)
Vigvári Vince (OSC)
Zalánki Gergő (Pro Recco)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott