cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Év végi és újévi edzések - változások Märcz Tamás keretében

2021. december 27. 12:44

A szövetségi kapitánynak és stábjának több feltörekvő tehetség is bizonyíthatja rátermettségét. Január 4-én, a Duna Arénában sajtónyilvános edzésen vesz részt a válogatott.

Miként korábban beszámoltunk róla, a Märcz Tamás vezette válogatott szakmai stáb év végén és az új esztendő elején két összetartással igyekszik tűzben tartani a válogatott kerettagokat, megnézni jónéhány fiatal tehetséget.
 
Miként a szövetségi kapitány megfogalmazta, a december végi (28-30.) összetartáson nagyobbrészt olyan játékosok kapnak szerepet, akik a közel- vagy éppen távoli jövő potenciális válogatott keretbe hívható játékosok közé tartozna, akik egyre markánsabb szerepet töltenek be klubjaikban. Közülük többen a január eleji (3-5.) edzéseken is részt vesznek, ahol a nagyközönség számára is jól ismert nevek alkotják a keret gerincét.
 
A korábban megnevezett keretekben némi változás is fellelhető, mindezt így indokolta Märcz Tamás: „Pohl Zoltánnak sérülés miatt sajnos ki kell hagynia a januári keretedzéseket. Nagy Ádám a decemberi összetartáson egészségügyi okokból biztosan nem tud részt venni, de elképzelhető, hogy a januári edzésekről is hiányzik majd. Burián Gergely a döntésem szerint csak a januári edzésekre jön, Csacsovszky Erik, aki eredetileg a decemberi csoportba kapott meghívott, végül szintén a januári, idősebb csoportban edz. A januári keret létszáma a decemberi keretedzések alapján várhatóan még bővül néhány fiatallal."
 
A megüresedett decemberi helyekre két játékos kapott meghívót: Horváth Ákos, a Kaposvár, és Vámosi Bertold, az UVSE pólósa bizonyíthat a mesteredzői címet idén megkapó szakembernek.
 
Válogatott keretedzés, férfiak - Budapest
 

2021. december 28-30.
 
Kapusok:

Gyapjas Brendon (Szeged)
Kardos István Gergely (BVSC)
Szakonyi Dániel (FTC)
 
Mezőnyjátékosok:
Aranyi Máté (OSC)
Ágh György (BVSC)
Baksa Benedek (Eger)
Batizi Benedek (BVSC)
Dala Döme (OSC)
Fekete Gergő (FTC)
Horváth Ákos (Kaposvár)
Kevi Bendegúz (Honvéd)
Konarik Ákos (Szolnok)
Magyar Márton (Eger)
Molnár Erik (FTC)
Szeghalmi Zsombor (Szolnok)
Teleki András (Szolnok)
Vadovics Viktor (Vasas)
Vámosi Bertold (UVSE)
Vigvári Vendel (FTC)
Vigvári Vince (OSC)
 
2022. január 3-5.
 
Kapusok:
Kardos István Gergely (BVSC)
Lévai Márton (OSC)
Vogel Soma (FTC)
 
Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok)
Bedő Krisztián (Vasas)
Burián Gergely (OSC)
Csacsovszky Erik (OSC)
Erdélyi Balázs (Vasas)
Hárai Balázs (OSC)
Jansik Szilárd (FTC)
Konarik Ákos (Szolnok)
Manhercz Krisztián (OSC)
Mezei Tamás (Vasas)
Nagy Ádám (Szolnok)
Német Toni (FTC)
Varga Dénes (FTC)
Vámos Márton (FTC)
Vigvári Vendel (FTC)
Zalánki Gergő (Pro Recco)
 
Decemberben, a zártkörű tréningeken a Komjádi uszoda lesz a helyszín, januárban a Duna Arénában készülnek legjobbjaink - január 4-én délelőtt sajtónyilvános edzésen vesz részt a keret.
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás