cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: Csacsovszky-parádé és OSC-siker Dubrovnikban

2021. december 22. 20:03

Varga Dániel csapata több remek egyéni teljesítmény mellett győzni tudott a Jug otthonában idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésén.

A Jug hasonló utat járt be eddig a BL-ben, mint az OSC, legalábbis nagyjából. Például a magyar bajnoki ezüstérmeshez hasonlóan odahaza kapott ki a Marseille-től, emellett nyert idegenben a Crvena zvezda ellen - ahogyan Bukarestben és Berlinben is.

Kiegyensúlyozott mérkőzésre lehetett ezért (is) számítani, és a meccs eleje igazolta is a várakozást. Egyszer az OSC, legközelebb a Jug vezetett, az első negyed 3-3-mal zárult, Csacsovszky Erik kétszer is eredményes volt ebben a nyolc percben.

A meccsre a Szolnok idegenbeli legyőzésével hangoló OSC aztán három támadást is elhibázott a második negyed elején, Maro Jokovic viszont kihasznált egy fórt, 4-3. Manhercz Krisztián, majd a szezonban remeklő Tóth Márton második góljával fordított aztán a magyar csapat, továbbra is szorosan alakult a találkozó.

Dala Döme úszott meg már a harmadik negyedben (5-6), a magyar előnyt az olimpián kellemetlen perceket okozó Argyropoulos egyenlítette ki. A szakasz közepén Manhercz Krisztián és Csacsovszky Erik góljával 8-7-re már ismét Varga Dániel csapata vezetett (8-7). Sőt, Csacsovszky aztán újra beköszönt, először vezetett az egyik csapat két góllal.

S nem volt vége, az OSC 6-osa az ötödiket is meglőtte, ezután két görög, Kakaris és Argyropoulos szépített, megint csak egy volt a különbség. Manhercz Krisztián reagált erre egy nagy góllal, majd Lévai Márton pillanatai következtek. 1:43-mal a vége előtt nem tudott mit tenni, Kakaris közelről talált be, majd Burián Gergely a lehető legjobbkor lőtt emberelőnyös gólt. Tomasovic jött aztán 44 másodperccel a vége előtt Varga Dániel időt kért.
 
A támadás letelt, jöhetett a Jug, de Manhercz Krisztián labdát szerzett a legvégén, ez pedig az OSC sikerét eredményezte.
 
"Ez egy nagy siker számunkra, Dubrovnikban győzni nem mindenkinek adatik meg. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, 100 százalékot nyújtottak egy nagyon hosszú menetelés végén. Most jön egy kis pihenés - nem sok -, aztán januárban folytatjuk. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok" - nyilatkozta Varga Dániel a helyszínen, a LEN csatornájának.

 
Bajnokok Ligája, B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)-Genesys-OSC Újbuda 11-12 (3-3, 2-2, 2-4, 4-3)
Gólszerzők
: Kakaris 3, Jokovic 2, Argyropoulos 2, Papanastasiou, Tomasovic, Krzic, Zuvela, illetve Csacsovszky E. 5, Manhercz K. 3, Tóth M. 2, Dala, Burián

További mérkőzések:
Steaua Bukarest (román)-Crvena zvezda (szerb) 11-8 (3-0, 1-3, 4-2, 3-3) - az egyik játékvezető Fodor Rajmund volt
Waspo Hannover (német)-Pro Recco (olasz) 7-20 (1-5, 4-4, 1-6, 1-5) - Zalánki Gergő 4 gólt lőtt
CN Marseille (francia)-Spandau Berlin (német) 12-7 (2-1, 4-3, 3-1, 3-2)
 
Az állás: 1. Pro Recco 18 pont, 2. Marseille 15 pont, 3. Jug 12 pont, 3. OSC 10 pont, 5. Hannover 5 pont, 6. Spandau 4 pont, 7. Steaua-Crvena zvezda 3-3 pont

Az A-csoportból szerdán játszott mérkőzés:

Dinamo Tbiliszi (georgiai)-Novi Belgrád (szerb) 8-17 (2-5, 2-3, 2-5, 1-4)

A csoport állása:
1. Brescia 14 pont, 2. Olympiakosz 13 pont, 3. FTC, Barceloneta 10-10 pont, 5. Novi Belgrád 7 pont, 6. Jadran Split 6 pont, 7. Radnicski Kragujevác 4 pont, 8. Dinamo 0 pont
Vízilabda hírek