cover image
Egyéb

Férfi Európai Szuperkupa: magabiztos játékkal a Recco nyerte a serleget

2021. december 20. 20:08

Igyekezett a Szolnok, de érvényesült a papírforma: a BL-győztes olasz együttes 15-4-gyel nyerte meg a kupát.

Öt nappal ezelőtt a Bajnokok Ligájában 14-8-ra győzte le a Nyéki-uszodában a Recco az OSC-t, majd a Népligetben az FTC-vel edzett napokig. Horvát vezetőedzője, Sandro Sukno rendkívül fontos partiként harangozta be az Euro Kupagyőztes Szolnok elleni Európai Szuperkupa-találkozót, jelezve, az olasz együttesnek minden trófea fontos.
 
Nos, ezt láthattuk hétfőn este Szolnokon is...
 
szolnok_recco10.JPG Különösen védekezését nevezhettük szigorúnak, alig-alig adtak egyáltalán esélyt a hazaiaknak a lövésre is. Az első negyedet 3-1-re, a másodikat 5-2-re nyerte meg a Bajnokok Ligája címvédője, majd a harmadikban ugyan csak kettőt lőtt, de eközben hátul teljes reteszt húzott kapuja elé, és del Lungo magabiztosan állt a kapuban. Igyekezett Zsivko Gocic együttese, de érezhető volt, a szoros meccsre sincs esélye az összecsapást ígéretéhez hűen rendkívül komolyan vevő genovaiak ellen.
 
A két korábbi szolnoki, Zalánki Gergő és Aaron Younger is lőtt gólokat, a Recco végül 15-4-re nyert, és hetedszer hódította el a trófeát.
 
szolnok_recco_-1.jpg Férfi Európai Szuperkupa
Pro Recco (olasz)-Szolnoki Dózsa 15-4 (3-1, 5-2, 2-0, 5-1)
Gólszerzők: Angyal, Jansik D., Milakovic, Zovic, ill. di Fulvio 3, Zalánki 2, Figlioli 2, Ivovic 2, Cannella 2, Younger, Bertoli, N. Presciutti, Hallock
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
 
 
Vízilabda hírek
szuperkupa
szolnok