cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa, Sopron: harc a kupagyőzelemért, tisztelgés a Lővér Uszoda előtt

2021. december 8. 11:00

A nyáron a Modern Városok Program keretében átadott fantasztikus létesítményben küzdenek most pénteken és szombaton a férfi-, jövő hétvégén pedig a női csapatok a serlegért.

A Sopron 100 jubileumi sorozat egyik kiemelkedő állomásaként a vízilabda is főszerepet kap: december 10-11-én a BENU Férfi Magyar Kupa Négyes Döntő, december 18-19-én a BENU Női Magyar Kupa Négyes Döntőt rendezik a városban.
 
„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén júniusban átadhattuk a soproni Lővér Uszodát, amely a Modern Városok Program keretében, csaknem tizenöt milliárd forint beruházása keretében valósult meg. Ez a fantasztikus létesítmény módot és lehetőség teremt számunkra, hogy felkerüljünk a vizes sportok hazai és talán nemzetközi térképére. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen a héten a férfi, a következő héten pedig a női vízilabdázás krémje nálunk küzd a Magyar Kupa serlegéért" - fogalmazott Dr. Farkas Ciprián soproni polgármester a városban szerdán megtartott sajtótájékoztatón.
 
A Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója, a sorozat névadója ezúttal is a BENU Magyarország Zrt, amelynek vezérigazgatója, Zlinszky János elmondta: „Hosszú ideje vagyunk a magyar vízilabda egyik fő támogatója, büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kiváló a szövetséggel a partneri kapcsolat, hogy ezúttal is névadói vagyunk a Magyar Kupának. A csodaszép soproni uszodában nagyszerű mérkőzések következnek, sok sikert kívánok mind a nyolc csapatnak!"
 
„A magyar vízilabdacsalád történelmi siker után van, hiszen a tokiói olimpián mindkét válogatottja ott álhatott a dobogón. Legjobb játékosaink ezúttal klubjaikban küzdenek a BENU Magyar Kupáért, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő meccseknek nézünk elébe most pénteken és szombaton, illetve a következő hétvégén. A két Négyes Döntővel szeretnénk tisztelegni a fantasztikus, nemzetközi szintű soproni uszoda előtt, amelyben bízom benne, hogy hamarosan válogatott mérkőzést is rendezhetünk" - mondta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.
 
A Magyar Kupát 1923-tól rendezik meg, a mostani a 95. kiírás. A legeredményesebb csapat az FTC, amely 20 alkalommal emelhette magasba a serleget. A soproni fináléba bejutott három riválisa is nyert már kupát, hiszen a Vasas 15, a Szolnok 6, míg az OSC 2 győzelemmel büszkélkedhet. A pénteki elődöntőkben a Fradi a Vasassal, az OSC a Szolnokkal csatázik, bizony mindkét párharcban hatalmas küzdelemre van kilátás, mind a négy csapatban válogatott játékosok sora található. A vasárnapi döntő 14 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.
 
Az esemény látogatása védettségi igazolvánnyal lehetséges, melyet a belépésnél szükséges felmutatni érvényes személyi igazolvány kíséretében! Az esemény során a száj és orr eltakarása maszk használatával kötelező! Jegyek 1000 forintért kaphatóak - jegyértékesítés: https://bit.ly/3ouPsLK
 
A hölgyek vetélkedése a jövő héten lesz, 18-19-én csap össze a négy bejutó csapat, a Dunaújváros, az Eger, a Szentes és az UVSE. A sorozatot számukra az 1999-2000-es idényben írták ki először, az eddigi 21 közül az újvárosiak 8 alkalommal győztek. Mostani riválisaik közül az UVSE 5, a Szentes 2, az Eger 1 kupagyőzelmet aratott. A szerdai sorsolás után eldőlt, hogy az UVSE és a Dunaújváros már az elődöntőben összeméri az erejét, míg a másik ágon Eger-Szentes csata következhet.
 
 
BENU Magyar Kupa - Négyes Döntők, Sopron
 
Férfiak
2021. december 10., péntek
Elődöntő
FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-VasasPlaket, 18:00
Genesys OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, 20:00
2021. december 11., szombat
Döntő
14:00
 
Nők
2021. december 18., szombat
Elődöntő

UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi FVE, 17:00
Tigra-ZF-Eger–Valdor Szentes, 19:00
2021. december 19., vasárnap
Döntő

19:45
Vízilabda hírek
benu magyar kupa