cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: elvitte a pontokat a Marseille

2021. december 1. 20:06

Az OSC ezúttal tompább volt, a francia együttes magabiztosan nyert 14-9-re a Nyéki-uszodában.

„A Marseille az egyik legjobb teljesítményt nyújtja ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában. Jó mixet alkot a keret a francia játékosokból és a légiósokból. Nem könnyű megtalálni a gyenge pontjaikat, de vannak ötleteim... Nagyon sűrű a versenynaptárunk, alig van pihenőnk, szóval a játékosaimnak testben, lélekben és fejben is muszáj megtartani a fókuszt. Megvan a lehetőségünk a győzelemre, de nem lesz egyszerű" - fogalmazott felvezetésül Varga Dániel, az OSC vezetőedzője.

Nos, rögvest az első negyedben beigazolódott, hogy a vendégek roppant kemény riválisnak ígérkeznek: 3-0-ra elléptek. Burián Gergő és Salamon Ferenc góljaival zárkózott a vártnál talán tompábban pólózó újbudai társaság - ám a Marseille a folytatásban is dominálta a partit. Háromgólos francia vezetés után Tóth Márton és Manhercz Krisztián révén ismét feljött az OSC, ám aztán újfent megrázta magát az ellenfél.
 
Fordulás után sem változott sokat a játék képe, ami után talán a hite is egyre jobban elszállt a magyar együttesnek. A jól ismert Andrija Prlainovic remekül fogta össze a marseille-i alakulatot, amely igazolta hírét, többek között azt, nem véletlenül nyert korábban Eurokupát sem. Ezen a napon voltaképpen semmi sem sikerült az OSC-nek, pedig mindent megpróbált, hét a hat ellen is támadott, de ebből sem sikerült gót lőni, ellenben az üres kaput a franciák vették be. Magabiztosan, 14-9-re nyert a Marseille.

Férfi Bajnokok Ligája, 4. forduló
B-csoport

Genesys-OSC-Újbuda-CN Marseille (francia) 9-14 (2-3, 2-4, 2-4, 3-3)
Gólszerzők:
 Manhercz 3, Salamon 2, Sziládi, Tóth M., Burián, Bundschuh, ill. Cuckovic 2, Spaic 2, Prlainovic 2, R. Vernoux 2, Vanpeperstraete, T. Vernoux, Crousillat, Bouet, Kovacevic, Vukicevic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Steaua Bucharest (román)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) 8-10
Crvena zvezda (szerb)-Waspo 98 Hannover (német) 12-15
Pro Recco (olasz)-Spandau 04 Berlin (német) 14-9

Az állás: 1. Pro Recco 12 pont, 2. Marseille 9, 3. Jug 9, 4. OSC 7, 5. Hannover 5, 6. Crvena zvezda 3, 7. Spandau 1, 8. Steaua 0
Vízilabda hírek
osc
bl