cover image
Egyéb

E.ON OB I: döntetlen az OSC-Vasas rangadón

2021. november 24. 21:02

A Kaposvár legyőzte az Egert, a Miskolc Szentesen gyűjtötte be a pontokat, a Honvéd nehezen nyert Debrecenben, a Szeged megizzadt az UVSE ellen, míg a Szolnok végül simán múlta felül a pécsieket.

Igazi presztízsrangadó volt az OSC és a Vasas találkozója a hétközi fordulóban, több tekintetben is. Végül mindkét csapat veretlen maradt.

A korábbi vasasos Burián Gergely szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, a korábbi OSC-játékos, Bátori Bence egyenlített, innen viszont 4-1-re ment el a hazai együttes.

Volt csapatának lőtt gólt Manhercz Krisztián és Drasko Brguljan is aztán, majd Salamon Ferenc találatával már 6-2-re vezetett az OSC, a második negyed első percének végén. Innen jött az első fordulat, a Vasas szép lassan zárkózott, majd 6-6-nál Sedlmayer Tamás góljával egyenlíteni tudott!

Hogy még jobban stabilizálódjon a vendégek lendülete, Várnai Kristóf 4 perces kiállítást kapott brutalitásért, nehéz helyzetbe került ezzel az OSC. Gólokban tudta érvényre juttatni a fórt a Vasas, s 11-7-re ment el.

Nem volt vége a fordulatoknak, az utolsó három és fél percben már nem kapott gólt Varga Dániel csapata, ellenben lőtt négyet, ezzel döntetlenre mentette a meccset. Manhercz Krisztián az utolsó másodpercben egyenlített.

Mindkét csapat őrzi tehát veretlenségét, az OSC a hétvégén a harmadik veretlen, a Ferencváros ellen játszik újabb rangadót.

Ami a többi mérkőzést illeti!

A Kaposvár 10-8-ra legyőzte az Eger együttesét, hirtelen nem emlékszünk arra, mikor tudtak nyerni a somogyiak a hevesiek ellen. Lendületben van a Kaposvár, ezzel a sikerrel már a 8. helyen állnak a tabellán. Horváth Ákos volt a legeredményesebb hazai oldalon 3 találatával.

A Miskolc Várkonyi Ádám és Biros Barnabás gólerős játékának köszönhetően 10-9-re nyerni tudott Szentesen, ezzel éppen megelőzte aktuális riválisát a tabellán, és feljött a 10. helyre.

A Szolnok az utolsó két negyedben húzott el igazán a vendég pécsiektől, ebben a két szakaszban tíz gólt lőtt, és csak kettőt kapott, ez pedig kinyitotta az ollót a végére, 17-7 kerül az emlékkönyvekbe erről a bajnokiról.

Roppant nehéz meccset húzott be Debrecenben az esélyesebb Honvéd, a legvégéig kellett izgulnia a Szivós-csapatnak, a vége 12-11-es siker. 7-3-ra is mentek már Hosnyánszkyék, de a korábban a Honvédban több évet lehúzó, végül 4 gólig jutó Fülöp Bence vezérletével felszívták magukat a debreceniek - majdnem meglepetés lett a vége.

A Szeged nagyon jól kezdett az eddig pont nélküli UVSE ellen, 4-0-ra hozta az első negyedet, de aztán a vendégek visszajöttek a meccsbe és a negyedik negyedben 6-6-nél közel álltak első pontjaik megszerzésére. Ez végül nem jött össze, a gólerős Hajdu Attila visszavette a szegedi vezetést, amit még kettővel meg is toldottak a hazaiak. 

E.ON OB I:

Metalcom-Szentes-PannErgy-Miskolci VLC 9-10 (3-4, 2-2, 2-2, 2-2)
Gólszerzők:
Garancsy 3, Kürti-Szabó 2, Hornyák, Mátyók, Hegedűs B., Pellei K., illetve Várkonyi 3, Biros B. 3, Krasznai 2, Seman, Vismeg Zs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK-Tigra-ZF-Eger 10-8 (2-1, 3-2, 2-2, 3-3)
Gólszerzők:
Horváth Á. 3, Vindish 2, Mijic 2, Langiewicz, Juhász-Szelei, Varga B., illetve Baksa 4, Murisic 2, Magyar, Szalai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-PVSK Mecsek Füszért 17-7 (5-4, 2-1, 5-1, 5-1)
Gólszerzők:
Jansik D. 3, Angyal 3, Kovács Gergő 2, Nagy Á. 2, Pető 2, Szeghalmi 2, Milakovic 2, Schmölcz, illetve Kolozsi 2, Keresztúri 2, Némethy, Gaszt, Kókai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debreceni VSE-Master Good-Budapesti Honvéd 11-12 (2-4, 4-4, 2-2, 3-2)
Gólszerzők:
Fülöp B. 4, Macsi M. 2, Korbán, Takács K., Macsi P., Zsilák, Somlai, illetve Manhercz Á. 3, Hosnyánszky 3, Ekler B. 2, Kevi, Tapasztó, Fejős
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Genesys OSC Újbuda-A-Híd VasasPlaket 11-11 (5-2, 1-3, 1-4, 4-2)
Gólszerzők
: Manhercz K. 3, Salamon 2, Burián 2, Bundschuch, Hárai, Csacsovszky E., Vigvári Vince, illetve Bátori 3, Brguljan 2, Sedlmayer, Bedő, Erdélyi, Vadovics V., Randjelovic, Szatmári
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szegedi VE-UVSE Hunguest Hotels 9-6 (4-0, 1-2, 1-3, 3-1)
Gólszerzők
: Hajdu A. 3, Horváth Zs. 2, Sánta, Tóth Gy., Kürti, Lakatos S., illetve Vámosi 2, Ekler Zs., Hegedűs Cs., Korbács, Bencz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek