cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: megizzadt, de nyert az FTC a BVSC ellen

2021. november 23. 20:24

Remekül tartotta a lépést a zuglói alakulat, ám két másodperccel a vége előtt Varga Dénes előnygólja eldöntötte az összecsapást.

Az Olympiakos ellen hétvégi, pazar Bajnokok Ligája-meccs (9-9) után a hazai bajnokság 9. fordulójából keddre előrehozott mérkőzést játszotta a Komjádi-uszodában az FTC - a partit az M4 Sport élőben közvetítette. Varga Zsolt együttese a mindenkire veszélyes BVSC-t látta vendégül, és bizony nagyon oda kellett tenni magát ahhoz, hogy begyűjtse a pontokat.
 
Kemény Kristóf csapata ugyanis feladta a leckét: jól védekezett, Kardos Gergő jól védett, így végig fej-fej mellet haladtak a felek. A kevés gólos összecsapáson az első és a második negyedik is 1-1-et hozott (hazai oldalon pont a BVSC-ből igazolt Szakonyi Dániel remekelt a kapuban), és fordulás után sem volt különbség a játékban. A hazaiak góljaira (Jansik Szilárd és a sokat próbálkozó Danil Merkulov duplázott) mindig volt előbb vagy utóbb válasz, így 3-2, 4-3, 5-4 és 6-5 után is. Ez utolsó 23 másodperccel a vége előtt Nagy Márton akciógólja volt, azaz jó esély volt a pontosztozkodásra.
 
A zöld-fehérek mestere azonban időt kért, Vámos Márton kiharcolt egy kiállítást, majd két másodperccel a vége előtt Varga Dénes bevágta a fórt. Talán mondhatjuk, a végén a rutinnak köszönhette a Fradi a győzelmet, hogy megmaradt százszázalékos mérlege a bajnokságban.
 
E.ON Férfi OB I, alapszakasz, 9. forduló
 
FTC-Telekom Waterpolo-BVSC-Zugló 7-6 (1-1, 1-1, 2-1, 3-3)
Gólszerzők: Jansik Sz. 2, Merkulov 2, Vámos, Varga D., Fekete, ill. Nagy M. 2, Mészáros Cs., Pásztor, Ágh, Batizi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Szerda
Szolnoki Dózsa-PVSK-Mecsek Füszért, Szolnok, 19:00
Metalcom-Szentes-PannErgy-Miskolc, Szentes, 19:00
Debreceni VSE-Master Good-Budapesti Honvéd, Debrecen, 19:15
Kaposvári VK-Tigra-ZF-Eger, Kaposvár, 19:30
Genesys OSC-Újbuda-A-Híd-VasasPlaket, Nyéki-uszoda, 19:30
Szegedi VE-UVSE-Hunguest Hotels, Szeged, 20:00
 
A bajnokság állása - ezen a felületen!
 
 

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság