cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: egy OSC-pont a hannoveri uszodából

2021. november 20. 15:20

Varga Dániel csapata két győzelem után az első pontjait veszítette a sorozatban, a Waspo otthonában játszott 12-12-es döntetlent.

„Két meccs után van hat pontunk, de nem szeretnénk itt megállni. Minden meccs nagyon fontos a csoportban. A Hannover másfajta stílusban játszik, mint a korábbi ellenfeleink, szóval az ő erősségükre kell fókuszálnunk, természetesen úgy, hogy a saját játékunkat erőltetjük rájuk."

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Hannoverben. Jó német játékosokkal rendelkeznek, kiegészülve még jobb légiósokkal. A legjobbunkat kell nyújtanunk, nem lesz egyszerű megoldani ezt a feladatot, de természetesen állunk elébe."
 
Varga Dániel vezetőedző, és a jó formában lévő Salamon Ferenc felvezetése is utalt arra, mire számíthat a héten új névadó támogatót bejelentő OSC. Nos, így is lett - kemény, hullámzó, kiegyensúlyozott csatát vívott szombaton kora délután a két együttes.
 
hannikaosc12.jpg A házigazda kezdett sokkal jobban, 2-0-ra, 4-1-re is vezetett - de innen egy 5-0-s szakasszal fordított a magyar csapat. Üdvözítő volt, hogy a szekeret nem egy játékos, hanem a csapat közösen húzta - a 6-4-es vezetést hat gólszerző hozta össze.
 
Innen végig kettő vagy egy góllal az OSC járt előbbre, bármennyire is kapaszkodott a német alakulat, úgy tűnt, révbe érhet az újbudai társaság. Ezt sajnos az utolsó négy perc keresztülhúzta, hiszen miközben kimaradtak a helyzetek a hannoveri kapu előtt, a házigazda érdekes körülmények között lőtt két gólt, és 12-12-re mentette a partit.
 
Az OSC a 4. fordulóban, december 1-én a Marseille-t fogadja.
 
Bajnokok Ligája, 3. forduló
B-csoport:

Waspo Hannover-Genesys OSC-Újbuda 12-12 (4-2, 2-6, 1-1, 5-3)
Gólszerzők: Darko Bruguljan 3, Winkelhorst 3, Corusic, Macan, Real, Radovic, Muslim, Nagaev, ill. Vigvári Vince 3, Burián 3, Manhercz 2, Várnai, Salamon, Csacsovszky E., Tóth M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Spandau Berlin-Jug Dubrovnik 8-16
Steaua Bukarest-CN Marseille 6-14
Pro Recco-Crvena zvezda 13-7

A csoport állása: 1. Pro Recco 9 pont, 2. OSC 7 pont, 3. Marseille 6 pont, 4. Jug Dubrovnik 6 pont, 5. Crvena zvezda 3 pont, 6. Hannover 2 pont, 7. Spandau 1 pont, 8. Steaua Bukarest 0 pont


Vízilabda hírek
osc
bl