cover image
Egyéb

Női Euroliga: továbbjutásért játszik a BVSC és az FTC

2021. november 17. 20:00

Petrovics Mátyás csapata Berlinben, Gerendás György együttese Rómában harcol azért, hogy bekerüljön a legjobb 16 közé, ahol kiemelésének hála már ott van az UVSE és a Dunaújváros.

Csütörtökön elkezdődik a női nemzetközi kupasorozat is. Az Euroligában az előző magyar bajnokság négy legjobbja vehet részt - közülük a magyar bajnok, Euroliga-bronzérmes UVSE és a magyar bajnoki ezüstérmes, Euroliga-ezüstérmes Dunaújváros kiemelt. Azaz a sorozat címvédője, a görög Olympiakosz Pireusz és az orosz Kinef Kirisi társaságában majd a legjobb 16 között csatlakozik a mezőnyhöz.
 
A BVSC Berlinben, az FTC Rómában selejtez.
 
Petrovics Mátyás csapata sorrendben a görög Vouliagmeni, a francia Nice, az olasz Padova, a spanyol Mataro és a német Spandau csapata ellen játszik. Kimondottan erős a csoport, az egyetlen, amelyben nem lehet előre beírni a pontokat egyetlen csapat ellen sem, avagy négy nap alatt öt kemény csata vár a társaságra. Noha sajnos nem tud kiállni legerősebb keretével a BVSC (legnagyobb hiányzója a center, Gyöngyössy Anikó lesz), a bajnokság eddigi hat fordulójában, a rangadókon is bizonyította, nem lehet leírni, avagy bizakodhatunk benne, kivívja a továbbjutást. Ehhez a legjobb háromban kell végeznie.
 
Fotó: FTC-Telekom Waterpolo

Fotó: FTC-Telekom Waterpolo

Ez a célja Gerendás György csapatának is, amely sorrendben a spanyol Mediterrani, a francia Lile, a holland Tetteroo, az olasz Roma és a máltai Sirens ellen küzd. Utóbbi ellen nem lehet kérdés a siker, avagy elegendő ezen kívül egy csapatot megelőzni a 16 közé jutáshoz - más kérdés, ennél is merészebb céljai vannak a zöld-fehéreknek.
 
 
Női Euroliga, selejtező (2021. november 18-21.)
A-csoport - Athén
Dynamo Uralochka Zlatoust (orosz), NC Glyfada (görög), CN Terrassa (spanyol), SSN Verona (olasz), ASA Tel Aviv (izraeli)

B-csoport - Róma
FTC-Telekom Waterpolo, Lille UC (francia), SIS Roma (olasz), CN Mediterrani Barcelona (spanyol), Sirens Malta (máltai), ZVL 1886 Tetteroo (holland)
 
Az FTC meccsei
Csütörtök: - Mediterrani, 17:30
Péntek: - Lille, 17:30
Szombat: - Tetteroo, 9:00; - Roma, 21:00
Vasárnap: - Sirens, 9:00
 
C-csoport - Berlin
Vouliagmeni NC (görög), BVSC-Zugló, Olympic Nice (francia), Plebiscito Padova (olasz), Spandau 04 Berlin (német), CN Mataro (spanyol)
 
A BVSC meccsei
Csütörtök: - Vouliagmeni, 16:30
Péntek: - Nice, 9:00, - Padova, 20:00
Szombat: - Mataro, 16:00
Vasárnap: - Spandau, 13:00
 
D-csoport - Porto
CN Sabadell (spanyol), Orizzonte Catania (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), C.A. Pacense (portugál), SK Olimpia Kosice (szlovákiai)
 
 
 

Vízilabda hírek
euroliga