cover image
Egyéb

Euro Kupa: BVSC, Szolnok - búcsú a sorozattól

2021. november 10. 21:03

A Szolnok az olasz Ortigia, a BVSC a spanyol CN Barcelona ellen kapott ki a negyeddöntő visszavágóján, így mindkét magyar csapat kiesett.

Megpróbálta ledolgozni az olaszországi ötgólos hátrányt (4-9) a Szolnok, de nem járt sikerrel. Pedig a meccset jól kezdte a csapat, az eltiltott Zsivko Gocics a lelátón, Hangay Zoltán a kispad előtt azt láthatta, hogy játékosai remekül mentek bele a csatába, Konarik Ákos és Teleki András góljaival 2-0-ra vezettek. A rutinos vendégek azonban egyenlítettek s ugyan Zovic találatával 3-2-es előnyben zárta az első felvonást a házigazda, érezhető volt, nehéz dolga lesz a folytatásban.
 
A második negyed közepétől, néhány kihasználatlanul hagyott szolnoki lehetőség után kézbe vette az irányítást az Ortigia, és nem csak átvette a vezetést, fokozatosan lépet el ellenfelétől. Talán a hite is megrogyott a magyar együttesnek, az olaszok pedig kíméletlenül csaptak le a lehetőségre, már 10-5-re is vezettek, azaz összesítésben tíz góllal álltak jobban. Nem volt ellenszer a jól ismert Gallo, valamint Simone Rossi (a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia) ellen - a záró menetet 12-7-es előnyről kezdte a vendég alakulat.
 
Az utolsó nyolc perc bizonyos szempontból nem osztott, nem szorzott, 3-3-ra lehozták a felek, így végül 15-10-re nyert az Ortigia.
 
Kedvezőbb helyzetből kezdte visszavágóját a BVSC, hiszen Barcelonában 6-6-ot játszott. Pásztor Mátyás találatával ráadásul rögvest előnybe került. Ám Mallarach vezérletével 3-1-re fordított a spanyol együttes, amely jól védekezve őrizte előnyét. A második negyedben ugyanis nem talált be Kemény Kristóf csapata - más kérdés, a két kapott gól, és a nagyszünetben a táblán álló 3-6 sem okozhatott traumát, avagy az esély megvolt még bőven az egyenlítésre.
 
Fordulás után azonban továbbra is remekül pólózott a spanyolok válogatottja, Tahull és Mallarach - utóbbi 7-4-es vendég vezetésnél a negyedik gólját szerezte. A zuglóiak nem adták fel, a Laky-uszoda népes közönsége bíztatása közepette Nagy Márton két gólt is jegyzett, betalált Gyárfás Tamás és Mészáros Mátyás is, ám a vendégeknek rendre akadt válaszuk.
 
A záró menet elején azonban Csapó Miklós volt az első gólszerző, így hosszú idő után újra csak egyetlen találat volt a felek között (8-9)! A vendégek rutinos pólósai azonban hozták magukat, és ugyan lett volna lehetőség mindenre, a hajrá a Barcelonáé volt. A rivális 12-9-re nyert, s jutott tovább.
 
Továbbjutott még a Palermo, 10-10 és drámai ötméteres párbaj (16-15 a Savona ellen!!!) után a Sabadell, azaz két olasz és két spanyol alakulat van ott a négy között.

Euro Kupa, negyeddöntők, 2. mérkőzés
 
Szolnoki Dózsa-CC Ortigia 10-15 (3-2, 1-4, 3-6, 3-3)
Gólszerzők: Konarik 3, Jansik D. 2, Angyal, Nagy Á., Gbadamassi, Zovic, Teleki, ill. Gallo 4, Rossi 3, F. Condemi 2, Mirarchi 2, Cassia, A. Condemi, Ferrero, Napolitano
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Ortigia, kettős győzelemmel

BVSC-Zugló-CN Barcelona 9-12 (3-4, 0-2, 4-3, 2-3)
Gólszerzők: Nagy M. 3, Pásztor 3, Csapó, Gyárfás, Mészáros M., ill. Mallarach 5, Tahull 2, Sesen 2, Urzainqui, Durik, Esforzado
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Barcelona, 18-15-ös összesítéssel

Savona-Sabadell 10-10
Továbbjutott: Sabadell - ötméteresekkel 15-16
 
Telimar Palermo-HAVK Mladost Zagreb 16-7
Továbbjutott: Palermo, kettős győzelemmel

Vízilabda hírek
euro kupa