cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: szerb-magyar párharcok jönnek

2021. november 8. 15:03

Az OSC a Crvena Zvezda, a Ferencváros a Radnicski Kragujevác ellen ugrik vízbe Szerbiában a Bajnokok Ligája főtáblájának második fordulójában.

Az OSC a Steaua Bukarest elleni győzelemmel, a Ferencváros a Brescia otthonában elért 8-8-as döntetlennel nyitott a BL-ben, most mindkét magyar résztvevő idegenben játszik a második fordulóban.

Szerbiába utazik a Ferencváros, méghozzá a bajnokcsapathoz, ennek a csoportnak a küzdelmei kedden folytatódnak.

„A Kragujevác a regnáló szerb bajnok, ami tiszteletet érdemel. Láttuk a Novi Belgrád elleni meccseiket, ennek alapján is mondhatom, hogy nagyon jó csapatról van szó. Mi is jó formában vagyunk, és nagyon fontos lenne mindhárom pontot megszerezni, győzni megyünk Szerbiába" - mondta Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője a Radnicski elleni meccsről.

Vogel Soma kemény meccsre számít:

„A Brescia elleni Bajnokok Ligája-meccs kivételével kötelező győzelmeket kívánó meccseink voltak ebben a szezonban, de mostantól sorozatban jönnek a nehéz ellenfelek. Még nem találkoztunk a Radnicskivel, így nincsenek tapasztalataink velük kapcsolatban. Ennek ellenére elemeztük két, nemrégiben játszott meccsüket, ez alapján mondhatom, hogy tipikus szerb pólót játszanak, agresszívek és gyorsak. Otthon is lesznek, ez egy újabb nehézség számunkra, de győzni megyünk Kragujevácba. Két meccs után négy pont egész jól mutatna, főleg a két hazai meccsünk előtt."

Az OSC a szerb Crvena Zvezda ellen igyekszik megszerezni a három pontot, szerdán.

Varga Dániel, az OSC vezetőedzője így várja a meccset:

„Nagyon sok meccset játszunk ebben a szezonban, így nem sok időnk volt és van arra, hogy felkészüljünk a Crvena Zvezdára. Mindig nagyon nehéz játszani Belgrádban, de győzelemre számítok a csapatomtól. A játékosaink nagyon motiváltak a Bajnokok Ligája-szerepléstől, szóval 100 százalékot fogunk nyújtani."

„Szoros meccsre számítok Belgrádban. A Zvezda több komoly játékerőt képviselő játékossal rendelkezik, támadószellemű csapat, gyorsak és jó centereik vannak. Nagyon jól kell védekeznünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el" - ezt már Lévai Márton, az OSC kapusa fogalmazta meg.

A mérkőzések a LEN oldalán stream segítségével követhetők lesznek.

A Bajnokok Ligája 2. fordulójának programja:

A csoport (november 9.):

Jadran Split-Dinamo Tbilisi - 19:00
VK Novi Belgrád-Olympiakosz Pireusz - 19:45
VK Radnicski Kragujevác-FTC Telekom - 20:30
AN Brescia-Zodiac Atletic CNA Barceloneta - 20:30

B csoport (november 10.):

Jug Dubrovnik-CN Marseille - 19:00
Spandau Berlin-Waspo Hannover - 19:00
Crvena Zvezda-OSC Újbuda - 20:15
Pro Recco-Steaua Bukarest - 21:00
Vízilabda hírek