cover image
Egyéb
Utánpótlás

November 22., hétfő - nagyszabású utánpótlás-konferencia!

2021. november 7. 11:21

A Groupama Arénában ismét fókuszba kerül a magyar póló utánpótlása; Székely Bulcsú felhívta a figyelmet a közös kommunikáció további erősítésére. Az előadók között találjuk Märcz Tamást, Bíró Attilát, Cseh Sándort, Biros Pétert, Faragó Tamást, Varga Zsoltot, Vincze Balázst és Varga Tamást.

Az utánpótlás szempontjából (is) felettébb sikeres 2021-es esztendő, a hat nagy viadal/öt érem (2 Eb-arany, 2 Eb-bronz, 1 vb-bronz) fényes szakasza után egyáltalán nincs arról szó, hogy bárki is a babérjain ülne - miként a szombaton közölt írásunkban Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának elnöke, illetve Biros Péter, a női szakág általános sportszakmai igazgatója beszámolt róla, mindkét szakágban megtörtént az újabb finomhangolás. Az új/változó korosztályok irányítására megbízott szakemberek megkezdhetik, azaz többnyire folytathatják a megkezdett munkát.
 
Miként az említett írásban is jeleztük, ezt a munkát elősegítendő, továbbá a magyar pólóban dolgozó összes szakember számára segítséget, afféle támpontot nyújtandó az MVLSZ, annak Utánpótlás Bizottsága, karöltve a Szakmai Bizottsággal november 22-én, hétfőn újfent utánpótlás-konferenciát rendez! A korábbi sikeres konferenciák után erre igény is mutatkozik, továbbá a mögöttünk hagyott időszak méltó lezárása, de még inkább az előttünk álló hetek, hónapok, szezon remek indítása lehet az esemény.
 
„Fontos kiemelni, hogy a közös kommunikációt tovább szeretnénk erősíteni, egyúttal támpontokat adni, rávilágítani a hiányosságainkra, a fejlődési vonalra. Ezzel a konferenciával sem csupán ki akarjuk pipálni a munkánkat, hanem kifejezett célunk, hogy azok, akik eljönnek, hasznos tapasztalatokkal úgy menjenek majd haza, hogy egyöntetűen sikerült előre lépni. Az előadók listája azt gondolom, garanciát jelent erre" - fogalmazott Székely Bulcsú.
 
A konferencia megrendezéséhez rögvest segítő kezet nyújtott az FTC, avagy felettébb impozáns helyszínen, a Groupama Arénában lesz az esemény, amelyre minden magyar vízilabdában, utánpótlásban dolgozó klubot szeretettel várnak! Regisztrálni a zoltan.toth@waterpolo.hu email-címen szükséges! Az esemény nem sajtónyilvános. 
 
RÉSZLETEK
Időpont: november 22., hétfő
Érkezés: 8:00 órától
Kezdés: 9:00 óra
Helyszín: Groupama Aréna
A részvétel regisztrációhoz kötött a korlátozott létszám miatt. Regisztrálni Tóth Zoltán utánpótlás koordinátornál lehet a zoltan.toth@waterpolo.hu email-címen.
A részvétel védettségi igazolványhoz is kötött!
Konferencia legfontosabb célja: a Magyar Vízilabda Szövetség és a klubok kommunikációjának, együttműködésének és egymást segítésének erősítése. Szakmai kérdésekben, az utánpótlás neveléssel összefüggő elvárások tekintetében, az együtt gondolkodás tovább erősítése.
(A konferenciáról nem lesz élő stream)

Program és előadók:
Megnyitó, Székely Bulcsú
 dr. Vincze Balázs: lábtempó, helyváltoztatás-úszás
Varga Zsolt: labdatechnika
Cseh Sándor: Nyári tapasztalatok/elvárások (center-bekk)
Märcz Tamás: Trendek, játékosképzés, és modern edzésmódszerek a mai vízilabdában 
Ebéd
Varga Tamás: Nyári tapasztalatok, kérések a klubok felé
dr. Faragó Tamás: Szárazföldi edzések jelentősége és módszere a technikai és taktikai képzésben
Bíró Attila: Általános tájékoztató/fontos kérések
 Ágó Renáta: Vállstabilizáció
 Biros Péter: Nyári tapasztalatok/elvárások a képzésben
Konferencia tervezett befejezése: 17:00 óra
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
November 22.
hétfő - nagyszabású utánpótlás-konferencia!