cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: egygólos előnyben a BVSC az OSC ellen

2021. október 30. 19:50

Folytatja remek szereplését a BVSC, az OSC ellen öt góllal is vezetett a kupanegyeddöntőben, végül egy maradt belőle, a visszavágó így nyílt maradt.

Egyetlen párharc maradt a kupanegyeddöntőkből, az OSC Bajnokok Ligája-elfoglaltsága miatt csak szombaton kezdték el a BVSC elleni párharcot. A zuglóiak a hét közepén remek 6-6-os döntetlent értek el az Euro Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, ami jó előjel a visszavágó előtt.

Az OSC a Steaua Bukarest ellen nyert biztosan a BL-főtábla első fordulójában, de Varga Dániel és a játékosok is elismerték, sok hiba tarkította a játékot.

A heti történésektől függetlenül is izgalmas párharcnak ígérkezett a két fővárosi csapaté, a nagyok bajszát ráncigáló BVSC előtt ismét itt volt a lehetőség.

Nos, a hazaiak 5-1-es rohammal kezdtek, megadva ezzel az ízt a meccsnek, a kapuban Kardos Gergely védett ezúttal (Barcelonában Györke Zsolt volt a kapuban). A szünetben 7-3-ra vezetett a BVSC, majd Pásztor góljával már 8-3 is volt az állás, innen próbált kapaszkodni az OSC, előbb Hárai Balázs, majd Manhercz Krisztián talált be. Sőt, 1:13-mal a negyed vége előtt Sziládi Kristóf is eredményes volt, már csak kettő volt a differencia.

A kérdés az volt a negyedik negyed előtt, tudja-e még tovább csökkenteni hátrányát az OSC a visszavágó előtt. Nos, 4:18-cal a vége előtt Manhercz Krisztián 9-8-ra alakította az állást, majd kétszer is kettő volt a hazai előny.

A vége 11-10, kemény csata, izgalmas lesz a visszavágó.

BENU Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

BVSC-Zugló-OSC Újbuda 11-10 (3-1, 4-2, 1-3, 3-4)
Gólszerzők
: Mészáros M. 3, Csapó 2, Gyárfás 2, Szabó II. B., Batizi, Kovács P., Pásztor, illetve Manhercz K. 3, Hárai 2, Várnai 2, Sziládi, Salamon, Burián,  
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A második mérkőzést november 16-án, 20 órától rendezik a Nyéki Imre Uszodában.
Vízilabda hírek