cover image
Egyéb

Szlobodan Nikics lett a Vasas vezetőedzője

2021. október 29. 19:10

A 38 éves szerb klasszis korábban mindent megnyert, amit ebben a sportágban meg lehet, olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes. Mellesleg a Vasasban fejezte be aktív pályafutását.

Az A-HÍD VasasPlaket az Euro Kupa-kiesést követően köszönte meg az eddigi vezetőedző, Vad Lajos munkáját, majd utána Mátéfalvy Csaba másodedző, kapusedző irányította több bajnokin is az angyalföldieket. A klub végül pénteken este jelentette be korábbi játékosuk, a Vasasban eltöltött évek után a Ferencváros utánpótlás-csapatainál tevékenykedő, majd a szerb U16-os válogatottat is edző Szlobodan Nikics szerződtetését.
 
"A Vasasban fejeztem be anno az aktív pályafutásomat, most pedig vezetőedzőként térek vissza, ami egy teljesen új kihívás számomra. Pontosan tudom, hova kerültem, ismerem a klub múltját, és azt is, hogy micsoda játékosok játszottak itt korábban. Mostantól mindent bele fogok adni, hogy ismét legyen egy nagy csapatunk.  Az elmúlt két évben már szereztem utánpótlásszinten bizonyos tapasztalatokat edzőként, és tudom, hogy ez egy teljesen más világ, mint amit játékosként tapasztaltam. Ettől függetlenül próbálok előnyt kovácsolni abból, hogy még friss emlékeim vannak aktív koromból is. Alapvetően gyors vízilabdát szeretnék játszatni a Vasassal, ötvözve a magyar és a szerb iskolát - mondta el Vasas honlapjának Szlobodan Nikics.
Vízilabda hírek