cover image
Egyéb

E.ON NŐI OB I: PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 2021/2022-ES SOROZAT!

2021. október 21. 20:00

Az UVSE ismét a csúcsra tör, a Dunaújváros, az FTC és a BVSC ismét igyekszik megakadályozni ebben - az olimpiai bronzérmes játékosok egymás elleni csatája kiegyensúlyozott, parázs küzdelemsorozatot ígér. De a Szegedet, a Szentest, az Egert, a III. Kerületi TVE együttesét sem szabad leírni, miként a Tatabánya és a Győr is sokat javulhat.

A netanyjai, pazar bronzéremmel zárult U20-as világbajnokság után nincs több idő, kezdődhet végre az EON Női OB I küzdelemsorozata is! A tokiói olimpián csodált játékosainkat újra a medencében láthatjuk, ami nyilvánvaló ösztönző a többiek részére is, és remélhetőleg a szurkolók, a sportbarátok is a helyszínen érdeklődnek majd a mérkőzések iránt.
 
Bíró Attila szövetségi kapitány - miként voltaképpen az összes szakember - rendkívül kiegyenlített sorozatot vizionál, amelyben a legjobbak között várhatóan ezúttal is az UVSE, Dunaújváros, FTC, BVSC négyes küzd majd az érmekért, de a többi résztvevő is megszoríthatja őket.
 
Miként a bajnokság névadójának, az E.ON Hungária Csoport augusztus 26-ai sajtótájékoztatóján többször is elhangzott, a férfibajnokságunk mellett a női sorozat is a világ elitbe tartozik, nem véletlen, hogy a felsorolt négy csapatunk egyaránt résztvevője az Euroligának, a legrangosabb nemzetközi női klubsorozatnak.
 
A lebonyolítás némiképpen változik: az alapszakaszban minden csapat találkozik mindegyikkel, értelemszerűen egyszer odahaza, egyszer pedig idegenben. Ezt követi a rájátszás, amelyben a legjobb nyolc vehet részt. A részletes versenykiírás megtekinthető - ezen a felületen.
 
A pénteki nyitófordulóban a címvédő UVSE az újonc Győrt, a Dunaújváros a Tatabányát, az FTC a Szegedet, a BVSC pedig az Egert fogadja (a kiírás szerint a négy csapat az első négy fordulóban elkerüli egymást), míg a Szentes és a III. Kerületi TVE egymás ellen csatázik.
 
A mérkőzésekre a csapatok kommunikációs felületükön, elsősorban hivatalos facebook-oldalukon videós beharangozót készítenek, a sportág szerelmeseinek érdemes azokat követni.
 
E.ON Női OB I, alapszakasz - az 1. forduló programja
2021. október 22., péntek
Valdor-Szentes-III. Kerületi TVE, Szentes, 18:00
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-Tatabányai VSE, Dunaújváros, 19:00
UVSE-Hunguest Hotels-Győri VSE-Uni Győr, Hajós-uszoda, 19:45
FTC-Telekom Waterpolo-Szegedi NVE-SZTE, Népliget, 20:00
BVSC-Zugló-Tigra-ZF-Eger, Laky-uszoda, 20:00 
 
Vízilabda hírek
női ob I