cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: a Szolnok elsőként, az OSC másodikként továbbjutott

2021. október 10. 13:21

A magyar bajnok 13-12-re győzte le a görög Vouliagmenit, Zsivko Gocics együttese így 7 ponttal zárt az élen. Ugyanennyi pontja lett a francia Noisyt Párizsban 10-7-re legyőző újbudai csapatnak, amely a Brescia mögött másodikként zárt.

A paprikás Savona elleni szombati mérkőzés után a Vouliagmeni ellen játszott a Szolnok - érezhető volt, sokat kivett mindkét együttesből a korábbi két nap. A védekezés mindkét oldalon messze volt a tökéletestől, így sorjáztak a gólok. A kiélezett összecsapáson rendre Zsivko Gocics együttese járt előbbre (amelyből hiányzott az olaszok ellen megsérült Teleki András), s végül nagy izgalmak közepette 13-12-re győzni is tudott, s csoportelsőként lépett tovább. A legeredményesebb az egyaránt három-három gólt jegyző Angyal Dániel és Konarik Ákos volt. A csoportból másodikként elképesztő izgalmak után a Savona jutott tovább, miután harmadik meccsén a harmadik döntetlenjét érte el, ezúttal  Jadran Hercegnovi ellen.
 
Az OSC eközben Franciaországban vívott ádáz csatát a házigazdával. A Noisy győzelemre, egyúttal továbbjutásra tört, de az OSC sokkal jobban kezdett, 5-1-re is vezetett. Öt percen belül járt a meccs, amikor Petkovic találatával 6-6 állt a táblán, avagy minden nyitott volt. Varga Dániel együttese összekapta magát, Manhercz Krisztián, majd Tóth Márton talált be, s ugyan Petkovic szépített, Hárai Balázs és Bundschuh Erik révén mindent eldöntött a magyar bajnoki ezüstérmes. Az OSC 10-7-es sikere azt jelentette, hogy a szintén 7 pontos Brescia mögött másodikként lépett tovább.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör:
C-csoport (helyszín: Szolnok)
Szolnoki Dózsa, Vouliagmeni (görög), Savona (olasz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

3. forduló
Szolnoki Dózsa-NC Vouliagmeni 13-12 (6-4, 2-2, 3-3, 2-3)
Gólszerzők: Konarik 3, Angyal 3, Szeghalmi 2, Jansik D. 2, Milakovic 2, Zovic, ill. Mylonakis 2, Alafragkis 2, Gkiouvetsis 2, Troulos 2, Kapotsis 2, Paparic, Kalogeropoulos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
RN Savona-Jadran Herceg Novi 11-11
 
A végeredmény: 1. Szolnok 7, 2. Savona 3, 3. Vouliagmeni 2, 4. Jadan Herceg Novi 2

E-csoport (Párizs):

Brescia (olasz), Noisy le Sec (francia), OSC Újbuda, Terrassa (spanyol)
 
3. forduló
CN Noisy SEC-OSC Újbuda 7-10 (1-1, 0-1, 2-3, 4-5)
Gólszerzők: Petkovic 3, Saudadier, Priotesa, Krapic, Guerin, ill. Hárai 3, Manhercz 2, Tóth M. 2, Salamon, Csacsovszky E., Bundschuh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
CN Terrassa-AN Brescia 7-9
 
A végeredmény: 1. Brescia 7, 2. OSC 7, 3. Noisy 3, 4. Terrassa 0
 
 A SELEJTEZŐ TELJES EREDMÉNYSORA: ezen a felületen!

A nyolc továbbjutót sorsolják össze – az elsőket a másodikokkal; azonos csoportban lévők nem kerülhetnek össze.

Elsőként továbbjutók:
Szolnoki Dózsa, BVK Crvena Zvezda, AN Brescia, Jadran Split
Másodikként továbbjutók: RN Savona, Mladost Zagreb, OSC-Újbuda, CN Barcelona

 
Ismert már a főtábla sorsolása is, a Ferencváros "páholyból figyeli" a selejtezőket és vár két további csoportellenfelére:

A-csoport:
az A jelű selejtezős csapat, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), a D jelű selejtezős csapat, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), a B jelű selejtezős csapat, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német)
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok