cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: Szolnok, OSC – még küzdeni kell

2021. október 9. 19:25

A magyar bajnok 10-10-re végzett a Savonával, míg a bajnoki ezüstérmes a Terassa ellen 8-7-re nyert. Mindkét csapatunkra vasárnap vár ki-ki meccs a továbbjutásért.

A Brescia elleni 10-10 után a spanyol Terrassa ellen játszott fontos mérkőzést az OSC Párizsban. Varga Dániel együttese ennek megfelelően az első pillanattól kezdve határozottan pókózott, 2-0-ra, 3-1-re, 4-2-re, 5-3-ra, 6-4-re és 7-5-re is vezetett, avagy rendre előbbre járt. A záró etapban Salamon Ferenc góljával 8-5 is állt a táblán, avagy kézben volt a parti. A spanyolok persze nem adták fel, egy percen belül felzárkóztak egy gólra, ám a végén az OSC (amelyben a triplázó Burián Gergő volt a legeredményesebb) megőrizte az előnyt. Miután a Brescia is nyert, a két együttes 4-4 ponttal vezet. Vasárnap a házigazda franciák ellen kell megszerezni a továbbjutáshoz szükséges pontokat.

A Jadran Herceg Novi elleni győzelmet követően az olasz Savona ellen igazi kupacsatát láthatott a szolnoki publikum. A változatos, kiegyenlített, minden igényt kielégítő összecsapáson Zisvko Gocics együttese talán kicsit közelebb állt a győzelemhez, de a Savona végig ott loholt a nyakán, így a 13-13-as döntetlen voltaképpen megfelelt a játék képének. Angyal Dániel és Kristjan Milakovic egyaránt triplázott, de a másik oldalon ugyanígy tett Rizzo és Campopiano. Miután döntetlen, 11-11 lett a Jadran-Vouliagmeni parti is a csoportban, a vasárnapi forduló dönt a továbbjutásról. A Szolnok a Vouliagmeni ellen játszik.

A LEN oldalán lehet majd követni az eseményeket, Szolnokról és Párizsból élő közvetítés van!

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör:

C-csoport (helyszín: Szolnok)
Szolnoki Dózsa, Vouliagmeni (görög), Savona (olasz), Jadran Herceg Novi (montenegrói)

2. forduló
Szolnoki Dózsa-Savona 13-13 (4-2, 3-4, 4-4, 2-3)
Gólszerzők:
Angyal 3, Milakovic 3, Szeghalmi, Gbadamassi, Jansik D., Zovic, Schmölcz, Nagy Á., Konarik, ill. Rizzo 3, Campopiano 3, Bruni 2, Molina 2, Vuskovic, Fondelli, Iocchi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Jadran Herceg Novi-Vouliagmeni 11-11

E-csoport (Párizs):
Brescia (olasz), Noisy le Sec (francia), OSC Újbuda, Terrassa (spanyol)

2. forduló
OSC Újbuda-CN Terrassa 8-7 (4-2, 1-2, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Burián 3, Csacsovszky E. 2, Vigvári Vince 2, Salamon, ill. Tevar 2, Fernandez 2, Macarro, Calero, Aunos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
CN Noisy SEC-AN Brescia 11-16
 
A SELEJTEZŐ TELJES EREDMÉNYSORA: ezen a felületen!

A két magyar csapat további programja:
Október 10., vasárnap:
Szolnoki Dózsa-Vouliagmeni - 11:00
CN Noisy le Sec-OSC Újbuda - 12:00

Ismert már a főtábla sorsolása is, a Ferencváros "páholyból figyeli" a selejtezőket és vár két további csoportellenfelére:

A-csoport:
az A jelű selejtezős csapat, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), a D jelű selejtezős csapat, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), a B jelű selejtezős csapat, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német)
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok