A FINA elnökével tárgyalt az MVLSZ vezetése

2021. október 08. 09:07

Hussain al-Musallam, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA elnöke Budapestre érkezett, hogy megnyissa a FINA rövid pályás úszó Világkupa-sorozat budapesti állomását.

Az elnök a fontos nemzetközi esemény keretén belül találkozót kezdeményezett a Magyar Vízilabda Szövetség vezetőivel. A találkozón Hussain al-Musallam a 2024-es párizsi olimpiára való felkészülés jegyében a vízilabda területén felmerülő feladatokat kívánta áttekinteni a szövetség vezetésével. A sportvezető fontosnak tartja, hogy a FINA reformfolyamatával összhangban a vízilabda sportág is mindenben megfeleljen a XXI. századi követelményeknek és képes legyen megújulni. Elismeréssel szólt az elmúlt időszak nemzetközi vizes rendezvényeinek szakmailag és logisztikailag is magas színvonalú magyar rendezéséről.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke megköszönte al-Musallam elnök személyes figyelmét a magyar vízilabda iránt. Jelezte, hogy a járványhelyzetben kialakult nehéz időszakban magyar részről, különösen a magyar vízilabda területén, komoly nemzetközi szakmai tapasztalatokat sikerült szerezni. A sikeres rendezéseket széles körben elismerték. Az MVLSZ elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartják a FINA-val fenntartott, eddig is eredményes együttműködést és azt a jövőben is minden területen fejleszteni kívánják. Al-Musallam számára egyértelművé tette, hogy az MVLSZ teljes mértékben támogatja a nemzetközi szervezet elnöke által megkezdett jelentős reformfolyamatot.

Madaras Norbert, az MVLSZ alelnöke a közösségi média lehetőségeit tágító marketing elképzelésekről készített összefoglaló javaslatcsomagot, amit a FINA illetékes bizottsága hamarosan megtárgyal.

Kemény Dénes, a FINA Edző Bizottságának alelnöke a nemzetközi tornák szervezésének átfogóbb koordinálására hívta fel a figyelmet.E.ON Férfi OB I

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2021. nov. 23. 19:00

E.ON Női OB I.

DFVE - FTC-Telekom

2021. nov. 27. 20:00

E.ON Férfi OB I

AHID-VasasPlaket - FTC Telekom

2021. dec. 04. 16:15

Az U18-as és U19-es női válogatott a németek ellen gyakorolt (Fotók: Kovács Anikó)
Női U20-as vb, Netanya, 2021.10.17.
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok