cover image
Egyéb

Gdyniai látogatás, erősödő lengyel kapcsolatok

2021. október 2. 13:35

A Gdynia-i Lengyel Film Fesztivál igazgatójának meghívására Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, valamint Bokor Balázs, az MVLSZ nemzetközi és protokoll igazgatója Lengyelországba látogatott.

A fesztiválon való részvétel mellett a szövetség képviselői a Lengyel Úszó Szövetség vízilabdáért felelős vezetőivel egyeztettek Magyarország gdanski főkonzulátusán, Illés Pál főkonzul társaságában.

A találkozón Ignacy Stepinski és Lukas Krol, a lengyel szövetség képviselői elmondták, hogy Lengyelország elismeréssel tekint a magyar vízilabda eredményeire és komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a helyi vízilabda egyszer Európa élvonalába kerülhessen.

gdyniavi_.jpg „Az egyeztetés keretén belül biztosítottam a lengyel szövetséget a Magyar Vízilabda Szövetség partnerségéről és együttműködési szándékáról a helyi vízilabda megerősítésének érdekében. A jövőben igyekszünk magas minőségű szakmai segítséget nyújtani a játékvezetői, edzői, valamint a megerősített utánpótlás-képzés érdekében. A magyar sport nemzetközi szerepvállalásában ezúttal is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sport Főosztálya nyújt hathatós segítséget, akiknek ezúton is köszönjük a közreműködést!" - fogalmazott Vári Attila.

Vízilabda hírek