cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior vb: elődöntőben a magyar válogatott!

2021. szeptember 3. 20:49

A magyar U20-as válogatott remek játékkal, jó egyéni teljesítményekkel 11-9-re legyőzte Görögországot, ezzel bejutott a négy közé.

A legfontosabb mérkőzésére készült a juniorválogatott a prágai világbajnokságon. Persze, egy negyeddöntő addig a legfontosabb, amíg meg nem nyeri a csapat, hiszen azután előrelép a sorban az elődöntő.

Nos, a magyar csapat készülhet az elődöntőre, merthogy imponáló játékkal sikerült legyőzni Görögországot pénteken este. Azt a görög csapatot, amely fizikálisan, de legalábbis a játékosok termetét és fizimiskáját tekintve jelentős erőt képvisel, nem véletlen, hogy ebben a korosztályban rendre kiválóan szerepel a világversenyeken is. Az előző két junior vb-t például meg is nyerte, így a mieink most elmondhatják magukról, hogy a kétszeres címvédőt búcsúztatták.

Hogy mi kellett ehhez? Az átlagnál fegyelmezettebb védekezés, remek blokkok, kiváló kapusteljesítmény Gyapjas Brendon jóvoltából és persze elöl a gólok. Konarik Ákos nagyszerűen irányította a csapatot a vízben (ő lett a meccs legjobbja is, 5 gólt szerzett emellett), Cseh Sándor pedig folyamatosan végigdirigálta a találkozót, nem hagyta, hogy egy pillanatra is leengedjen a csapat.

watch?v=YiG1_JAyErUPersze, ez eljött aztán, 7-3, majd 8-4 után, de ember vagy csapat legyen a talpán, amely tényleg 100 százalékosan végig tud koncentrálni egy ilyen mentálisan is megterhelő mérkőzést.

A srácok ráadásul elbírták azt a nyomást is, ami eleinte a partról érkezett: jóval több emberelőnyhöz jutottak a görögök, más kérdés, hogy nem nagyon tudták ezeket kihasználni.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Végig vezetett a magyar csapat, uralta a mérkőzést, így egy idő után talán nem is kellett annyira izgulnunk a győzelemért.

watch?v=n4sv54E3Mm0Ezen a napon egyébként már jóval több szurkoló volt a lelátón is, sokan jöttek Magyarországról. A helyszínen tekintette meg a meccset többek között Märcz Tamás, Varga Dániel, Kemény Dénes, Kemény Kristóf, Horváth János, Tóth Sándor és Mészáros Csaba – no és rokonok, barátok, vízilabda-szimpatizánsok.

Szombaton még nagyobb szurkolásra van szükség, hiszen jön az elődöntő, a Horvátországot 12-10-re legyőző Szerbia ellen, szintén 18:30-tól.

Négy között vannak a spanyolokat büntetőpárbaj után legyőző olaszok és az Egyesült Államok ellen biztosan nyerni tudó montenegróiak.
 
Junior vb, negyeddöntő:

Magyarország-Görögország 11-9 (3-2, 2-1, 3-2, 3-3)
Gólszerzők: Konarik Ákos 5, Vigvári Vendel 3, Vigvári Vince 2, Batizi Benedek 1, illetve Kalogeropoulos 3, Gkillas 2, Sgouridis 2, Myrilos

A többi negyeddöntőben:
Horvátország-Szerbia 10-12
Spanyolország-Olaszország 7-7 (5 méteresekkel: 2-4)
Montenegró-Egyesült Államok 17-5
 
A 9-12. helyért:
Dél-Afrikai Köztársaság-Brazília 5-16
Oroszország-Németország 7-8
 
A 13-16. helyért:
Kazahsztán-Egyiptom 7-5
Argentína-Szlovákia 9-3
 
A 17. helyért:
Üzbegisztán-Csehország 10-19

Az elődöntőben (szeptember 4.)
Magyarország-Szerbia - 18:30
Montenegró-Olaszország - 20:00

A 15. helyért:
Szlovákia-Egyiptom

A 13. helyért:
Argentína-Kazahsztán

A 11. helyért:
Dél-Afrikai Köztársaság-Oroszország

A 9. helyért:
Brazília-Németország

Az 5-8. helyért:
Horvátország-Görögország
Spanyolország-Egyesült Államok
Vízilabda hírek
Utánpótlás
junior vb
juniorválogatott
prága