cover image
Egyéb

BL: Varga Dani remekelt, de ikszelt a Rijeka

2013. december 4. 23:28

A Recco, a Barceloneta, illetve a Radnicski és a Brescia a második nap nyertese, különösen annak fényében, hogy mindkét csoportban született egy-egy döntetlen is.

Az A csoportban az egriek épp kiiratkozóban vannak a Final Sixre pályázók köréből, hiszen az első két hazai meccs elvesztése meglehetősen messzire sodorta őket a két elérhető továbbjutó helytől. A döntő automatikus résztvevője, a leendő házigazda, a Barceloneta csúnyán kihasználta, hogy az egriek az ősz legenerváltabb játékát nyújtották (5-11).

A Recco ugyanakkor megint tévesztett, bár az Olympiakosz taktikus játékával ismét keményen megszorongatta aktuális ellenfelét: a görögök az első napon a Jug ellen is remekül tartották magukat, végül az utolsó negyedben megroppantak. Most 2-0 volt a pireusziaknak egy negyed után, és a Reccónak csak a harmadik negyed végére sikerült megfordítania az állást, majd az utolsó részben, ha nehezen is, de bebiztosította sikerét (9-7 – Madaras Norbert ezúttal nem szerzett gólt).

A legnagyobb érdeklődéssel várt horvát belháború a várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát hozott Rijekában. A Jug kezdett sokkal jobban, elmentek 3-0-ra, majd 4-1-re vezettek a második rész elején, ám ezután a Primorje – azt is kihasználva, hogy a dubrovnikiak kulcsembere, Miho Boskovic egy sérülés miatt hamar kiszállt – zsinórban négy gólt szerzett. Huszonnégy perc után 8-7 volt a hazaiaknak, sőt, a negyedik részben már 9-7-re vezettek, különösen Varga Dani és Sandro Sukno volt elemében (3-3 gólt szereztek). Csakhogy ez sem volt elég: a montenegrói Nikola Janovics két találattal döntetlenre mentette a mérkőzést – a rijekaiak elnöke aligha volt boldog, elvégre a 3-1-0-ás rendszerben a két pont elvesztése, pláne ebben a csoportban súlyosan visszaüthet...

A B csoportban a két szerb gárda csatája volt a nap slágere. Óriási meccs volt, a Radnicski és a Partizan három negyeden át hasztalan gyűrte egymást, ikszre álltak – aztán az utolsó játékrészben a kragujeváciak dűlőre vitték a dolgot. Mindkét oldalon a balkezesek vitték a prímet, Filipovics és Mandics egyaránt 4-szer volt eredményes – előbbinek azonban akadtak társai is (8-6).

Szintén fordulatos partiba gabalyodott a Galatasaray és a Gyöngyösi András vezette Spandau, a törökök vezettek 3-2-re, a vendégek egyenlítettek a nagyszünetig (5-5), ám ezután megint a Galata került előnybe (8-7), az utolsó rész viszont újfent a berlinieknek sikerült jobban, és ikszre mentették a meccset (9-9).

Kifulladóban van a nagyváradi csoda: a szolnokiakkal szemben bravúrosan játszó, majd az orosz Kazanyt búcsúztató Oradea a berlini vereség után otthon is alulmaradt, ezúttal a Bresciával szemben. Az olaszok újabb fölényes diadalukkal (10-6) meglehetősen jó pozícióba manőverezték magukat.

Bajnokok Ligája, 2. forduló:

A csoport: 

Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát) 9-9
ZF-Eger–Atletic Barceloneta (spanyol) 5-11
Pro Recco (olasz)–Olympiakosz Pireusz (görög) 9-7

Az állás: 1. Barceloneta 6, 2. Recco 6, 3. Jug 4, 4. Rijeka 1, 5. Olympiakosz 0, 6. Eger 0.

B csoport: 

Radnicski Kon Tiki Kragujevác (szerb)–Partizan Beograd (szerb) 8-6
CSM Digi Oradea (román)–AN Brescia (olasz) 6-10
Galatasaray Istanbul (török)–Spandau 04 Berlin (német) 9-9

Az állás: 1. Brescia 6, 2. Radnicski 6, 3. Spandau 4, 4. Galatasaray 1, 5. Partizan 0, 6. Oradea 0
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
primorje rijeka
varga dénes
varga dániel
pro recco
madaras norbert