cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Az akklimatizálódás után válogatottjaink Tokióba költöztek!

2021. július 22. 22:28

Bíró Attila és Märcz Tamás csapata is elhagyta Tocsigi prefektúrát, Oyamát, és válogatottjaink már a tokiói olimpiai falu lakói.

Ahogyan arról közösségi oldalunk felvételei tanúskodnak (köszönjük Derencsényi Istvánnak a képeket): remek hangulatban próbálta ki női válogatottunk a Tatsuma Waterpolo Center versenymedencéjét. A stábnak eleinte a pálya másik végén készülő ausztrál csapatra is kellett figyelnie, ha másért nem azért, mert alig tudunk róluk valamit mostanság, végül ők hamarabb befejezték a tréninget, így miénk lett az egész terep.

Leimeter Dóra azt mondja, már nagyon várták, hogy a tettek mezejére lépjenek, és kéthetes lakhelyükre érkezzenek:

„Nagyon hosszú volt a felkészülés, örülünk, hogy végre ideértünk, edzhettünk a versenymedencében, belőhettük a távokat és szögeket, ez mindig fontos. Nagyon profi a szervezés, mindenre odafigyelnek, csak kicsit későn értünk oda a buszinduláshoz a faluban, ahová éppen beköltöztünk, de azonnal kerítettek nekünk másikat. Kiválóak a körülmények.
Annak jó és rossz oldala is van, hogy nem játszunk az első játéknapon. Én a pozitívumokra koncentrálok: tudunk még gyorsulni és fel tudjuk mérni, ki, milyen kerettel érkezett, és milyen taktikát választ. Persze egyelőre csakis az oroszokra készülünk, az lehet a kulcs, hogy megakadályozzuk a lefordulásaikat, ha ez sikerül, hatalmasat léphetünk előre. Tanulságos meccset játszottunk velük a világligában, kielemeztük, ott mi hiányzott, igyekszünk a hibáinkat kijavítani. Várjuk már az első meccset!"

A férfiak is Tokióban vannak már, olyannyira, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitánynak is jelenése volt a technikai értekezleten, ahogyan persze Bíró Attilának is. A lényeg: nem változtak szabályok a legutóbb elfogadottakhoz képest (ebben a sportágban sosem tudni, ugyebár).

A férfiválogatott még edzett az olimpiai faluba költözés reggelén, délelőttjén (a spanyolokkal, ismét), majd aztán jöhetett az út faluba. Két és félóráig tartott, hogy aztán egy óra alatt becuccoljanak a fiúk, és még a szokásos koronavírus-tesztet is elvégezzék rajtuk - mindenki negatív eredményt produkált.

„Kicsit felfedeztük a falut a nap második felében, regenerálódtunk. Könnyen megközelíthető minden a faluban, ez mindenképp pozitívum, és az étteremmel sincs semmi probléma, sőt. Egyelőre nem érzem, hogy nagyban különbözne ez az olimpia a többitől, csak persze mindenki hordja a maszkját és fertőtleníti a kezeit" - nyilatkozta a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás már kint tartózkodó kollégánknak.

Az olimpiát, mint tudjuk, magyar részről a férfiválogatott kezdi, magyar idő szerint vasárnap 4 óra 30 perctől, a görög válogatott ellen.

Azt a mérkőzést - reményeink szerint - már élőben tudósítjuk a helyszínről.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott