cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Negatív tesztek, jó körülmények, mobilközért - női válogatottunk Japánban

2021. július 18. 12:24

„Üdvözöljük a szurkolókat, az első és legfontosabb hír: mindenki jól van, mindenki egészséges, minden teszt negatív lett!" - kezdte beszámolóját Bíró Attila, akinek csapata Oyamában végzi az utolsó simításokat az olimpiai rajtig.

Jelentjük, női válogatottunk körül minden a legnagyobb rendben!
 
A legnagyobb magyar delegáció tagjaként csütörtökön vette az irányt Japán felé, ám - férfiválogatottunkkal egyetemben - nem állt meg Tokióban, hanem Oyama felé vette az irányt, ahol csütörtökig az utolsó simításokat végzi.
 
Bíró Attila szövetségi kapitány helyi idő szerint délelőtt és kora este is edzést vezényelt, utóbbi befejezése után az uszodából adott helyzetjelentést.
 
„Üdvözöljük a szurkolókat, az első és legfontosabb hír: mindenki jól van, mindenki egészséges, minden teszt negatív lett! Mindent egybevéve 29 órát utazunk, de minden rendben ment. Az országba lépéssel, az adminisztráció elvégzésével sem volt probléma, ki kellett az utóbbit várni, de nem mondanám horrorisztikusnak. Tekintettel arra, hogy két esztendeje ugyanitt voltunk, ismerős helyre jöttünk, ahol rendkívül kedvesek az emberek, lesik minden kívánságukat."
 
Hogy mennyire igaz ez, egy példa: miként a szakember elmondta, az étkezés során vetődtek fel plusz igények, szóba került valamilyen élelmiszerbolt meglátogatása. A helyieknek több sem kellett, gyorsan orvosolták az igény, és a szálloda elé egy busszal telepítettek egy mozgó közértet, amelyben tej, üdítő, gyümölcs és többfajta európai étel vásárolható.
 
zaszkosbirgeok.JPG „Ez is bizonyítja, milyen jó vendéglátók. Ugyanabban a szállodában, ugyanazokban a szobákban vagyunk, mint két éve. Mindenki egyedül, rend és fegyelem van, ami egyrészt a japán kultúrát ismerve cseppet sem meglepő, másrészt számunka amúgy sem szokatlan, hiszen már jó ideje otthon is ugyanilyen rend és fegyelem jellemez bennünket."
 
Amíg férfiválogatottunk Spanyolországgal közös edzéseket is tart a városban, addig női csapatunk egyedül, elszeparált körülmények között edz. Miként Bíró Attila - aki az elutazás előtt a Margitszigeten adott hosszú interjút honlapunknak, amely alább megnézhető - elárulta: „Korábban szó volt arról, hogy a japánok idejönnek, de jó ideje tudjuk, végül letettek erről. Hogy őszinte legyek, az elmúlt meccseiket látva azért nem is olyan nagy baj ez számunkra. Magunkban tudunk készülni, azért utazott ki velünk tizennegyedik játékosnak Faragó Kamilla, hogy két csapatra lehessen osztani a társaságot. Napi két vízi és Ágó Renáta erőnléti edző vezérletével egy szárazföldi edzésünk van a csütörtöki indulásig. Ebben az akklimatizációs időszakban tökéletesen el tudjuk végezni azokat a feladatokat, amelyek a rajtig még hátravannak."
 
A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)
 
A MIEINK TOKIÓI PROGRAMJA
Július 26., 8.30: Orosz csapat-MAGYARORSZÁG
Július 28., 12.50:
 MAGYARORSZÁG-Egyesült Államok
Július 30., 11.20: Japán-MAGYARORSZÁG
Augusztus 1., 7.00: MAGYARORSZÁG-Kína
Augusztus 3.: negyeddöntők
Augusztus 5.: 
elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 7.: 
helyosztók
Az időpontok magyar idő szerint értendők.
watch?v=KKwlMPsYiw4  
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila