cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Világliga: parádés siker a spanyolok ellen, jöhet az elődöntő

2021. június 17. 16:20

Női válogatottunk Spanyolország ellen kiválóan védekezett, tíz gól alatt tartotta ellenfelét, ez pedig győzelmet eredményezett, így mindenképpen éremért játszhat a csapat a folytatásban.

Nem feltétlenül úgy sikerült a Kanada elleni utolsó csoportmeccs, ahogy tervezte a magyar válogatott, így a meccs után hosszas értékelést eszközölt a szakmai stáb, több részletben - ez videózást is takart a spanyolok elleni meccs előtt.

Csütörtök délelőtt ezzel együtt nem buszozott edzeni a csapat, ehelyett a szállodában mozgott, nyújtott, töltődött fel az újabb feladatra.

A spanyolok a torna eddigi szakaszában előbb 20-11-re legyőzték Kazahsztánt, majd 14-8-ta a három játékosát akkor még nélkülöző görögöket, a záró csoportmeccsen pedig 18-9-re kikaptak az egyelőre verhetetlennek tűnő Egyesült Államoktól.

watch?v=Y9mcTWj8gEY&feature=youtu.be Minden poszton erős csapatról van szó, így roppant nehéz feladat előtt állt Bíró Attila csapata, amelynek keretéből ezúttal Ábel-Antal Dóra és Máté Zsuzsanna maradt ki.

watch?v=MHPKaaNvpV0&feature=youtu.be Nos, végül igazi erődemonstrációt tartott a magyar válogatott ezen a meccsen, hiszen végig vezetve győzte le Miguel Oca csapatát. Magyari Alda a kezdettől fogva jól védett, talán egy ejtésgól az, amit majd megvizsgál jobban Áts Bertalan kapusedzővel.

Merthogy alig értünk ki az athéni uszodából a mérkőzést követően, így szólt oda a szakemberhez: „Berci, megnézzük majd a kapott gólokat?!" Mi ez, ha nem profi mentalitás?

hun_esp_2.jpg Ahogyan a többiek is mind hozzátették a magukét ehhez a sikerhez, ami ismét egy olyan találkozón született meg, ami minden torna legfontosabbja: a négy közé jutásról döntő.
watch?v=gNHt1uDrXpI Keszthelyi-Nagy Rita ismét vezére volt a csapatnak, Leimeter Dóra felszabadultan játszott, Garda Krisztina szokásos távoli bombáival jelentkezett, Gurisatti Gréta nagyon fontos pillanatban lőtt gólt (8-6-nál, a negyedik negyed elején), a zárónegyedben pedig a labdaszerzésekben is az átlagnál jobban teljesítettek a magyar lányok.

10-6-nál már érezni lehetett, hogy nincs benne a spanyolokban a bravúros fordítás lehetősége, és ez el is maradt, annak ellenére, hogy 10-8-nál egy kicsit azért izgultunk.

De nagyon jól játszottak a lányok, az olimpiai selejtező sorsdöntő meccse után ismét fontos találkozót húztak be, így éremért játszhatnak a folytatásban.
 
A lányok mai sikere után arról érdeklődtünk Bíró Attilánál, kellett-e a sok beszélgetés a meccset megelőző órákban.

„Nemcsak most, máskor is tartunk megbeszéléseket, hol rövidebb, hol hosszabb ideig, de természetesen egy negyeddöntő minden tornán az egyik legfontosabb mérkőzés. Elvégre ezt kell megnyerni, hogy a továbbiakban az éremért küzdjön a csapat. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy olimpia, de azért egy kiemelkedően jó, szakmailag is erős torna, ahogyan a szervezést tekintve is egyébként. Jó lenne érmet szerezni, ehhez most közelebb került a csapat. A spanyolokkal a legutóbbi találkozásunk alkalmával is mi jöttünk ki jobban a meccsből, 2-3 góllal vezettünk, a végére egy maradt belőle. Most is vezettünk többel már, és annak ellenére, hogy a játékvezetői felfogás a végén megváltozott, hogy egy kicsit szorosabbá tegye a meccset, végül így is magabiztosan nyertünk. A regnáló Európa-bajnok ellen végig vezettünk, azért ez egy ritka dolog, főleg, mert egy komplett kerettel felálló spanyol válogatott volt a mai ellenfelünk. A védekezés és a kapusteljesítmény volt a siker kulcsa.”

Athén, Világliga Szuperdöntő, negyeddöntők:

Magyarország-Spanyolország 10-8 (3-3, 3-1, 2-2, 2-2)
Gólszerzők
: Keszthelyi-Nagy 3, Leimeter 2, Szilágyi, Gyöngyössy, Gurisatti, Garda, illetve Espar 3, Tarrago 3, Ortiz, Forca
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kanada-Kazahsztán 11-3 (5-0, 1-1, 1-1, 4-1)
Japán-Egyesült Államok 6-20 (1-4, 1-6, 1-6, 3-4)
Oroszország-Görögország 12-10 (2-3, 4-3, 1-2, 1-0, 5 méteresekkel 4-2)

A torna korábbi eredményei itt érhetők el.
 
A pénteki program:

Az 5-8. helyért:

14:00: Görögország-Japán
15:45: Spanyolország-Kazahsztán

Az elődöntőben:

17:30: Oroszország-Egyesült Államok
19:15: Magyarország-Kanada


Vízilabda hírek
Női válogatott
világliga
női világliga
athén