Kalifornia után kis ideig a Szigeten, majd irány Athén!

2021. június 09. 10:39

Az amerikai edzőtábort követően itthon készül tovább női válogatottunk, ám nem sokáig: vasárnap már Görögországba, a Világliga Szuperdöntőjére utazik. Bíró Attila rendkívül hasznosnak ítélte az elmúlt két hetet, és határozottan kijelentette: csak meghatározó játékosokat keres tokiói csapatába.

Fotó: MVLSZ

Tekintettel arra, hogy a kaliforniai kéthetes edzőtábor után női válogatottunk is a Margitszigeten folytatja felkészülését, benépesült a Széchy medence, ahol a hölgyek vízi tréningjét követően az urak következnek. Märcz Tamás olimpiai kerete csütörtök délutántól lesz teljes, amikor is csatlakoznak a Belgrádban Bajnokok Ligája-ezüstérmet szerző FTC-pólósok. Pénteken délelőtt sajtónyilvános edzésen vesz majd részt sydneyi bajnokunk válogatottja.
 
Sokáig nem edz egy helyszínen a két keret, hiszen Bíró Attila csapata vasárnap Athénba utazik, ahol hétfőtől kemény megpróbáltatás vár rá: a Világliga Szuperdöntőjében hat nap alatt hat mérkőzést játszik.
 
A szövetségi kapitány ezúttal az amerikai edzőtábort, a várható folytatást foglalta össze: „Kezdjük a legfontosabbal: rendkívül hasznos két héten vagyunk túl, amelynek eredményét biztos vagyok benne, hogy már a világligán is látni fogjuk, de ami még meghatározóbb, hosszabb távon, az olimpián is profitálunk majd belőle. Annak is leginkább a második felében. Amellett, hogy játszottunk négy hivatalos mérkőzést és öt ötnegyedes edzőmeccset az amerikai válogatottal, állóképességi edzéseket tartottunk, úszóteszteket csináltunk, konditeremben dolgoztunk, komoly terhelésnek volta kitéve a játkosok. És természetesen azért voltunk kint többen, hogy a hazaiakkal ellentétben forgassam a csapatot, mindenkinek lehetőséget adjak. Az eredményeket mindenki látta, ezekből is kivehető, hogy nekünk még nincs kész csapatunk hozzájuk képest, ugyanakkor nagyon sok mindenben tisztult a kép. Jónéhány játékosunk most szembesült először azzal, hogy iszonyatos energiákat kell mozgatni egy ilyen ellenféllel szemben egy mezei faultért, ennek ellenére azért láttuk, hogy náluk is akadnak rések a pajzson, tudnak ők is hibázni. Biztos vagyok benne, hogy az olimpián szorosabb meccset vívunk velük. Ugyan most, és előttünk a kanadaiak ellen hatalmas felhajtással, nem mindennapi miliőben demonstrálták erejüket, azt, hogy a mezőny fölött állnak, váltig állítom, benne vagyunk abban a két-három csapatban, akik adott esetben tökéletes játékkal megszoríthatják őket. Most néhány napig még nyögjük az átállás okozta nehézségeket, látszik a lányokon a fáradtság, a jövő hétre rendben leszünk. Gurisatti Gréta csatlakozott hozzánk, rendben van az ujja, Athénban idő után még akár előnyére is vállhat, hogy kevesebbet volt játékban. Szeretném hangsúlyozni, az olimpiai csapatba kizárólag meghatározó játékosokat keresek, szó sem lehet kiegészítő emberről! Minden keretbe kerülőnek meccset eldöntő képeségekkel, önbizalommal kell rendelkeznie." 
 
A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)  
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)E.ON Férfi OB I

AHID-VasasPlaket - BVSC-Zugló

2021. okt. 24. 14:05

E.ON Férfi OB I

PVSK- Mecsek Füszért - Honvéd

2021. okt. 30. 20:00

Film készül a Kemény-korszak 12 évéről (Fotók: Kovács Anikó)
Női junior felkészülési mérkőzés: Magyarország U20-Izrael U20 (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok