cover image
Egyéb

Jelentősen átalakul a Ferencváros kerete, a Vasas erősít

2021. június 7. 14:19

Folytatódnak az első osztályú csapatok bejelentései: alakulnak a 2021/22-es szezon OB I-es keretei. Az FTC Telekom Waterpolo a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót.

Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke elégedettségének adott hangot, szerinte az, hogy mindhárom sorozatban sikerült érmet szereznie a csapatnak, jó eredmény a körülmények ismeretében, a csapat kihozta ebből az évből a maximumot.

Mind ő, mind Madaras Norbert szakosztályelnök kiemelte, hogy az utánpótlásban kiemelkedő eredményeket ért el a Ferencváros (szeretne is felzárkózni a nevelőműhelyekhez), a fiú ificsapat arany-, a leány ezüstérmet szerzett, emellett értékes a felnőtt női csapat bronzérme is.

Ennek kapcsán érkezett az első bejelentés: Gerendás György és Béres Gergely „pozíciót cserél", Montreal olimpiai bajnoka lesz a női gárda vezetőedzője.

Madaras Norbert szerint minden évben remek edzőket veszít a klub, Varga Dániel után most Slobodan Nikicet. „A magyar sport legnagyobb gondja a megfelelő edzők hiánya. Nagyon nehéz jó edzőket találni" - fogalmazott, ezzel együtt megemlítette, hogy Szűcs Levente és Plézer János személyében új szakvezetők érkeznek az utánpótlásba a távozók pótlására.

Varga Dénes csapatkapitány szerint a csapat nem elveszítette a BL-döntőt, hanem nyert egy ezüstérmet a sorozatban, hat hónappal ezelőtt nagyon távol állt ettől az eredménytől a Fradi.

A játékosmozgásokat tekintve Madaras Norbert elmondta, jó előre biztos volt, hogy változásokra van szükség, megújulásra, végül a változás talán nagyobb lett, mint ahogyan előre eltervezték.

Elhagyja a felnőttcsapatot Gárdonyi András, Sedlmayer Tamás, Mezei Tamás és Zalánki Gergő, valamint a három légiós, a görög Ioannis Fountoulis, a szerb Nikola Jaksic és a kanadai Nicolas Constantin-Bicari.

Az orosz Daniil Merkulov (a Jugból érkezik), az olasz balkezes Luca Damonte (Palermo) és a szerb Nemanja Ubovic (Sabadell) áll légiósként az érkezők listáján, míg „hazai" oldalon a BVSC-től érkező kapus, Szakonyi Dániel, az UVSE roppant tehetséges védőjátékosa, Molnár Erik, valamint a nem kevésbé nagy ígéret, a centerposzton bevethető, KSI-ből érkező Gábor Lőrinc jelenti az igazolásokat.

VASASMEZEISEDL.png Mindeközben az A-Híd VasasPlaket éppen hétfőn jelentette be Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás érkezését, mindketten tehát a Ferencváros után választották a Vasast.

Vízilabda hírek
ftc