cover image
Egyéb

E.ON OB I: kialakulóban a 2021/22-es szezon csapatai

2021. június 1. 20:31

Több OB I-es csapat is elkezdte a következő szezonra vonatkozó keretének és új játékosainak bemutatását. A bajnoki és Euro Kupa-ezüstérmes OSC Újbuda Vigvári Vince és Aranyi Máté személyében a jövő meghatározó vízilabdázóit szerződtette.

Sajtótájékoztatót tartott kedden az OSC Újbuda, Varga Dániel vezetőedző és Cseh Sándor szakmai igazgató is elégedetten nyilatkozott az első évről, amely a várakozásokat is felülmúlta a Nyéki Imre Uszodában.

 „Ezek után mindenki meg akarja majd verni az OSC-t" - fogalmazott Cseh Sándor a következő szezon alapállásáról, míg Varga Dániel arra emlékeztett, hogy egy évvel ezelőtt, miután a csapat gazdasági hátterét sikerült stabilizálni, valójában egy megelőlegezett bizalmat kapott a vezetőktől. Az akkori helyzetben nem tudtak egyértelmű célokat megfogalmazni, csak abban voltak biztosak, hogy elkezdik a kemény munkát.

„Most egy év után már nemcsak a bizalmat kell megköszönjem, hanem az elismerést is. Két játékos cseréje után lényegében ugyanaz marad a csapatunk, és ezért nagyon sokat dolgoztunk" - mondta Varga Dániel, majd bemutatta a két érkezőt.

Vigvári Vincét az egyik legkeresettebb magyar játékosként írta le, aki egy-két éven belül európai szinten is meghatározó vízilabdázó lehet, de ehhez persze sokat kell dolgoznia. A centerposztra igazolt Aranyi Mátéról azt mondta, nem a távoli jövőben látja a perspektívát benne, hanem a közeliben és a középtávoliban, aki ráadásul Hárai Balázs és Tóth Márton példáját láthatja nap mint nap maga előtt.

Az UVSE-ből érkező Vigvári Vince elmondta, ősszel kereste meg az OSC, a döntését tavasszal hozta meg, és nagyon várja a közös munkát, míg Aranyi Máté kiemelte, nehéz döntés volt 14 év után levenni a lila köntöst. „Egy nagyon jó tanácsot szeretnék betartani, amit egy nagyon fontos embertől kaptam: itt az idő, hogy megkomolyodjunk, és tényleg vízilabdássá váljak! Úgy gondolom, az OSC-ben minden adott ahhoz, hogy valóban vízilabdázó legyen belőlem."

Az OSC rajtuk kívül a kapus Varga Salamon felnőttcsapatba kerülését is bejelentette, ő az utánpótlásból csatlakozik a „nagyokhoz".

Ami a többi OB I-es csapatot illeti.

A magyar bajnok Szolnoki Dózsa a hivatalos weboldalán egyelőre három szerb játékosa távozását jelentette be, Dusko Pijetlovics és Radomir Drasovics hazatér Belgrádba, míg Filip Filipovics a görög Olympiakoszhoz igazol. A magyar mezőnyjátékosok maradnak a csapatban, és természetesen lesznek érkezők is.

Az A-Híd VasasPlaket csapata korábban elbúcsúztatta rutinos játékosát, Takács Bálintot, majd nemrégiben adott hírt további távozókról és érkezőkről. Elhagyja Vad Lajos csapatát Pardi Bence, Sélley-Rauscher Domonkos, Bóbis Botond, Csoma Kristóf, Korbács Gábor és Simon Henrik is.

Marad a három légiós, így Braniszlav Mitrovics, Sava Randjelovics és Drasko Brguljan is, és három játékost már bejelentett az érkezők közül a klub: Pécsről Zerinváry Lóránd, Miskolcról Mizsei Márton, a Honvédból pedig Simon Roland igazol a Vasashoz. További játékosok bejelentése is várható, minden bizonnyal a Bajnokok Ligája nyolcas döntője után.

A BVSC, a Honvéd, az UVSE és az Eger egyelőre nem adott hivatalos hírt átigazolásokról, a 9. helyen záró Miskolc viszont igen. A minap.hu oldalon, majd az Észak-Magyarország számára nyilatkozott Bachner András sportigazgató.

Ennek alapján Mizsei Márton a Vasasba, Magyar Márton Egerbe távozik, és elhagyja a klubot Berki Richárd és Hornyák Olivér is. Érkezik a Ferencváros utánpótlás-csapatától Várkonyi Ádám és Böröczky Marcell, Debrecenből Krasznai Bendegúz, Tőzsér Dávid és Nagy Norbert, valamint a Vasasból Sélley-Rauscher Domonkos. Szintén Miskolcon folytatja a Kaposvárról érkező kapus, Csiszár Boldizsár, és az egyaránt a Tatabányából igazolt Tanczer Tamás és Moravcsik Martin.

A Metalcom-Szentesnél nem lesz ekkora mozgás, bejelentette a klub az éppen Miskolcról érkező Hornyák Olivért, valamint a Honvédtól igazolt Chilkó Mártont, távozik a csapattól Fülöp Bence.

A PVSK-nál egyelőre Zerinváry Lóránd távozása hivatalos, a Kaposvár pedig Surányi László vezetőedző évértékelését publikálta kedden. A vezetőedző elmondta, nem kérdés az ő maradása, formalitások vannak hátra ebben a tekintetben, a játékoskeretben viszont változások várhatóak, egyelőre több a távozó, mint az érkező, de a keret nagy része együtt marad. Csiszár Boldizsár neve ismert egyelőre a távozók közül.

A Szeged csapata, ahogyan tavaly is, ebben az évben is egyesével mutatja be az érkezőket, hétfőn Bóbis Botondot, a Vasasból érkező tehetséges játékost jelentették be, várható még jó néhány név a részükről.

A Debrecen osztályozót vív majd a Nagykanizsával az OB I-es szereplésért, érthetően még nincsenek hírek a következő szezonjukról, ahogyan az első osztálytól búcsúzó Tatabánya és KSI esetében sincsenek minden tekintetben hivatalos információk (kivéve a tatabányai Tanczer Tamás és Moravcsik Martin távozása).
Vízilabda hírek
osc
átigazolások