cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: elképesztő csata után egyenlített az FTC

2021. május 13. 21:04

Egészen parádés, fantasztikus hangulatú meccsen 12-12 lett az FTC-OSC elődöntő második felvonása, így következhettek az ötméteresek. Ebben Varga Zsolt együttese volt a jobb, kiegyenlített a párharcban, így vasárnap 14:05-től a Nyéki-uszodában ki-ki ütközet következik a felek között!

A hangulat.
 
A hangulat, amelyet régen tapasztalhattunk. A Komjádi-uszodába özönlöttek a nézők, akik védettségi igazolvánnyal ingyen tekinthették meg az FTC-OSC elődöntő második felvonását.
 
Azt a partit, amelyen a hazaiak az életben maradásért, a vasárnapi ki-ki meccsért, míg az újbudaiak a finálé kiharcolásáért ugrottak medencébe.
 
Az FTC jobban, sokkal jobban kezdett ezúttal is: egyrészt az első negyedben jó védekezéssel, Vogel Soma magabiztosságával lenullázta ellenfelét, míg támadásban Pohl Zoltán, Varga Dénes és Vámos Márton volt eredményes.
 
Varga Dániel együttese azonban ezen a meccsen képes volt szorossá tenni a partit, a második negyedet 4-3-ra megnyerte, avagy kezdett elöl beindulni - gólt jegyzett Salamon Ferenc, Tóth Márton, Erdélyi Balázs és Burián Gergő is. Igen ám, de Német Toni centergólja és Jansik Szilárd villanása tartotta a Fradi-előnyt.
 
elokeegyke.JPG Fordulás után Csacsovszky Erik már 6-5-re hozta fel az OSC-t, sőt fórban labdája volt a vendég alakulatnak a 6-6-hoz is - nos, ebből lett 7-5... Annyi, mert jött ismét egy hazai blokk, majd fordulás után egy kiállítás, Varga Zsolt időkérése, és Vigvári Vendel találata. S miután Nikola Jaksics kibrusztolt egy ötöst, amit Ioannis Fountoulis gólra váltott, ismét hárommal, 8-5-re ment a címvédő. A negyed vége úgy tűnt, a vendégeké lesz: Buriáné volt az első duplázó, majd időkéréses fórt játszott meg prímán az OSC, amely végén Hárai Balázs húzott a kapuba. Igen ám, de egy másodperccel a dudaszó előtt Zalánki Gergő balosa lőtt brutális gólt a védésbe amúgy egyre jobban belejövő Lévai Márton kapujába.
 
watch?v=7_Rd-Xe-4dE A záró etap elején Manhercz Krisztián is érdemben hozzá tudott szólni a meccshez, de átellenben dupla fórban adogatott az FTC, és sokadik helyzetből végül Vigvári mattolta az eksztázisban védő Lévait. Burián harmadik góljával lett 10-9, ami Lévai bravúrjával maradt is. Az OSC kettős fórban (Nicolas Constantin-Bicarit cserével végleg állították ki Hárairól) Manhercz révén egyenlített, öldöklő, parázs, magas színvonalú volt a csata. Varga Dénes fórból lőtt kíméletlenül nagy gólt, odaát Burián kapufára bombázta a fórt.
 
A nagy harcban jött az újabb kiállítás, Varga Zsolt időkérése, majd egy lepattanóból Jaksics gyors reagálása - 1:57-tel a vége előtt így 12-10 állt a táblán. A vendégek gyönyörűen megjátszott fórból (Csacsovszky) jöttek fel egy gólra, majd miután Lévai kétszer is védett, az egyenlítésért támadtak. Sikerrel! Burián megúszás után 40 másodperccel a vége előtt talált be. Nagy izgalmak közepette (Jaksics betett egy kipattanót a végén, de víz alá vitte a labdát, így nem adták meg) marad a 12-12, következhettek az ötméteresek.
 
Ebben a 4-2-re az FTC volt a jobb, így 6-6-ra egyenlített a párharcban. Ami azt jelenti, hogy vasárnap 14:05-től a Nyéki-uszodában ki-ki ütközet következik a felek között!

Varga Zsolt: – Olyan pszichés nyomással játszunk ebben a párharcban, ami miatt nagyon nehéz könnyedén vízilabdázni. Ennek tudom be azt, hogy több hibát követtünk el. A védekezés billent meg egy kicsit, a tizenkét kapott gólt nagyon soknak tartom egy ilyen rangadón.

Varga Dániel: – Nagyon hosszú az idény, már elfogytak a pozitív jelzőim a csapatra. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Nyilván egy ikszes meccsen sok olyan apróság van, ami ha jobban sikerül, mi nyerünk, de azért végig a Fradi vezetett, és mi kapaszkodtunk utánuk.
 
E.ON Férfibajnokság
Elődöntő, 2. mérkőzés
2021. május 13., csütörtök
 
FTC-Telekom Waterpolo-OSC-Újbuda 12-12 (3-0, 3-4, 3-3, 3-5) - ötméteresekkel 4-2
Gólszerzők: Vigvári Vendel 2, Varga D. 2, Pohl 1, Zalánki 1, Vámos 1, Fountuolis 1, Jaksics 1, Német 1, Jansik Sz.1, Jaksics 1, ill. Burián 4, Manhercz 2, Csacsovszky 2, Salamon 1, Tóth M. 1, Erdélyi 1, Hárai 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-6
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság