cover image
Egyéb

Euro Kupa: a Szolnok nyerte a trófeát!

2021. május 8. 17:58

Az OSC ledolgozta ugyan az első mérkőzésen összeszedett háromgólos hátrányát, de a büntetők során Nagy Viktor Erdélyi Balázs, Csacsovszky Erik és Salamon Ferenc büntetőjét is megfogta. A Szolnok 2017 után nyert ismét európai kupát.

Az 1996/97-es szezon után rendeztek ismét európai kupasorozatban magyar döntőt, akkor az FTC és az UTE csapott össze a LEN Kupában, most az OSC és a Szolnok küzdhetett meg az Euro Kupáért. Az első meccs, bár szorosan alakult, a végén háromgólos szolnoki sikerrel zárult, így Zsivko Gocics csapata volt a második meccs előtt kedvezőbb helyzetben.

Roppant szoros, olykor feszült mérkőzést hozott a második randevú, a Szolnok a negyedik negyednek úgy mehetett neki, hogy félig zsebben a kupa. Merthogy egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól egy gólnál többel (pontosabban csak egyszer, a meccs elején volt 2-0 a vendégeknek), s végül minden negyed úgy alakult, hogy döntetlen lett a vége.

Az OSC 5-4-nél vezetett először, 6-5-nél is, 7-6-nál viszont a plusz kettőért mehetett a Szolnok, végül a blokk menteni tudott. Burián Gergely arca szakadt fel a harmadik negyedben egyébként egy incidens után, de később vissza tudott menni a vízbe, párperces ápolás és megnyugvás után.

watch?v=oASUVb1PBS0 Erdélyi Balázs negyedik góljával 8-7-re vezetett az OSC aztán a zárónegyed elején, de Konarik Ákos is meglőtte sokadik gólját emberelőnyben, így rendre lehűtötte az éledező hazai reményeket a Szolnok.

watch?v=nm3077ZBAiU Négy perccel a vége előtt támadhatott az OSC a plusz kettőért, de középen elcsenték a szolnokiak a centerbe tett labdát. Egy perccel később újra jött az esély, Erdélyi pedig ekkor már nem hibázott, 10-8-ra vezetett Varga Dániel csapata 3 perc 9 másodperccel a vége előtt.

osc_szolnok_mvlsz1-6.jpg A Szolnoknak gólt kellett lőni, de kétszer sem jött össze a következő akció során, sőt! Amikor már veszni látszott az OSC akciója, odacsorgott Hárai Balázs elé a labda, aki befordult, 11-8!

1:33-mal a vége előtt emberelőnybe került a Szolnok, időt is kért, de már nem tudott betalálni, az OSC tehát 4-1-re megnyerte a negyedet és ledolgozta a háromgólos hátrányt!

Jöhettek a büntetők és a Lévai Márton-Nagy Viktor csata a kapuban. Nagy Viktor nyerte, merthogy Erdélyi Balázs, Csacsovszky Erik és Salamon Ferenc 5 méteresét is megfogta.

Így lett Euro Kupa-győztes a Szolnoki Dózsa!

Euro Kupa-döntő, 2. mérkőzés:

OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 11-11 (2-2, 3-3, 2-2, 4-1 - 5 méteresekkel: 0-3)
Gólszerzők
: Erdélyi 5, Salamon 2, Burián, Sziládi, Tóth M., Hárai, illetve Konarik 3, Filipovic 2, Nagy Á., Kovács G., Schmölcz

Az első mérkőzésen: Szolnoki Dózsa-OSC Újbuda 14-11

A párharc győztese: a Szolnoki Dózsa 25-22-es összesítéssel.
osc_szolnok_mvlsz3-17.jpg
A Szolnoki Dózsa Euro Kupa-győztes kerete:

Nagy Viktor, Bányai Márk - kapusok

watch?v=4HwuqVq_0NQ Angyal Dániel, Dőry Farkas, Szeghalmi Zsombor, Schmölcz Norman, Nagy Ádám, Dusko Pijetlovic, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Konarik Ákos, Filip Filipovic, Radomir Drasovic, Teleki András

Edző: Zsivko Gocics
Másodedző: Hangay Zoltán

Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok