cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: csoportgyőztes a Ferencváros!

2021. április 22. 17:40

Legyőzte a papírformának megfelelően a Dinamo Tbiliszit a magyar bajnok, így első helyen jutott be a belgrádi Nyolcas Döntőbe, ahol a Marseille-jel találkozik majd az első körben, az elődöntőben pedig a Jug Dubrovnik–AN Brescia párharc győztese következhetne. Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.

A csoportgyőzelemért játszott a magyar bajnok Ferencváros csütörtökön a Duna Arénában, és mondhatni, könnyebb dolga volt, hiszen a georgiai Dinamo Tbiliszit kellett ehhez legyőzni. Persze a jó forgatókönyvhöz kellett az is, hogy szerdán 8-7-re nyerjen Varga Zsolt csapata a CNA Barceloneta ellen, míg az olasz Brescia „meglepetésre" kikapjon a montenegrói Jadran Herceg Novitól.

Benne volt ugyanakkor a pakliban az is, hogy a grúzok felszabadultan játszanak, esetleg a két csapat közt fennálló nagy tudásbeli különbség miatt a védekezésre kevésbé esik figyelem 32 percen keresztül.

Estek is a gólok rendesen, de szerencsére 3-3 után azért rendre több Fradi-találat, ráadásul a szép fajtából, Vámos Márton, Jansik Szilárd a nagyszünetig duplázni tudott. Gárdonyi András védte egyébként a Fradi kapuját, Varga Dénes és Ioannis Fountoulis pedig ezúttal nem volt ott a vízben.

20210422_FTC-DINAMO_TBILISI_DI-11.jpg A harmadik negyed 4. percében Nicolas Constantin-Bicari lőtt hatalmas gólt emberelőnyben, ez volt a 10. magyar találat, ami egyben négygólos előnyt eredményezett. Az ex-egri Boris Vapenski válaszolt rá szép találattal, látványos volt a meccs, jól szórakoztunk (betalált később a korábban a Vasasban pólózó Jovan Saric is.)

watch?v=Pw7j6a9o0hY 11-7-tel fordultunk rá a negyedik negyedre, és nem egészen két perc alatt két gólra jött fel a Tibiliszi: előbb centerből Bitadze, majd távolról kapufás góllal volt eredményes Jelaca (11-9).

Nagyon kellett Nikola Jaksic gólja emberelőnyből, megnyugtatta ez a magyar csapatot a folytatásra.

A vége 15-11, koncentrálhat a magyar bajnokságra az FTC. Júniusban pedig jön a belgrádi Final Eight, ahol a Marseille-jel találkozik majd az első körben, az elődöntőben pedig a Jug Dubrovnik–AN Brescia párharc győztese következhetne.

Varga Zsolt: – A harmadik mérkőzésünket játszottuk három nap alatt, mindenki kissé feszültebb volt a megszokottnál, de ez valahol érthető is. Varga Dénesnek és Janisz Fundulisznak pihenőt adtam, mert kisebb sérülést szedtek össze, ezért a többieknek jóval nehezebb dolguk volt. Így is irányítani tudtuk a mérkőzést, és ugyan voltak hibáink, de ilyen körülmények között ez normálisnak mondható.

watch?v=Hhr_ToMPzAoDejan Sztanojevics: – Büszke vagyok a csapatra, amiért újabb jó mérkőzést tudtunk játszani. Ez a találkozó is bebizonyította, hogy a legnagyobb intenzitással és sebességgel kell edzenünk, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk. Fegyelmezettek voltunk, az előző tornákhoz képest sokat fejlődtünk, egyre inkább igazi csapatnak nézünk ki.

20210422_FTC-DINAMO_TBILISI_DI-13.jpg Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 8-10. forduló, Budapest, Duna Aréna
2021. április 20-22.

Résztvevők: FTC-Telekom Waterpolo, CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbilisi (grúz), AN Brescia (olasz)

8. forduló - április 20.
FTC-Telekom Waterpolo-Waspo Hannover 13-9
Herceg Novi-Dinamo Tbilisi 10-13
Barceloneta-Brescia 10-9

9. forduló - április 21.
Dinamo Tbilisi-Hannover 6-7
Brescia-Herceg Novi 6-7
CNA Barceloneta-FTC-Telekom Waterpolo 7-8

10. forduló - április 22.
FTC Telekom-Dinamo Tbiliszi 15-11 (5-3, 4-2, 2-2, 4-4)
Gólszerzők
: Vigvári 3, Vámos 3, Jansik Sz. 2, Jaksic 2, Mezei, Constantin-Bicari, Német, Sedlmayer, illetve Vapenski 2, Magrakvelidze 2, Bitadze 2, Saric 2, Jelaca, Dadnavi, Meskhi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

CNA Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 13-11
Waspo Hannover (német)-Brescia (olasz) 10-18

A végeredmény: 1. FTC 24, 2. Barceloneta 24, 3. Brescia 21, 4. Waspo Hannover 9, 5. Tbilisi 6, 6. Jadran Herceg Novi 6

A-csoport (Ostia)

2021. április 19-21.

Résztvevők: Olympiakosz Pireusz (görög), CC Oritigia (olasz), Spandau 04 Berlin (német), Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia)

8. forduló - április 19.
Spandau-Recco 7-10
Dubrovnik-Olympiakosz 11-11
Ortigia-Marseille 7-10

9. forduló - április 20.
Ortigia-Dubrovnik 9-11
Marseille-Spandau 8-5
Recco-Olympiakosz 13-6

10. forduló - április 21.
Ortigia-Spandau 8-8
Olympiakosz-Marseille 11-7
Dubrovnik-Recco 11-12

A végeredmény: 1. Pro Recco 30, 2. Jug Dubvrovnik 19, 3. Olympiakosz 14, 4. Marseille 13, 5. Spandau 6, 6. Ortigia 4

A nyolcas döntőt 2021. június 3-5. között Belgrádban rendezik.
A negyeddöntő párosítása

Pro Recco-Waspo Hannover
FTC-Telekom Waterpolo-CN Marseille
Jug Dubrovnik-AN Brescia
CNA Barceloneta-Olympiakosz Pireusz
Az elődöntő párosítása
Pro Recco/Waspo Hannover-CNA Barceloneta/Olympiakosz Pireusz
FTC-Telekom Waterpolo/CN Marseille-Jug Dubrovnik/AN Brescia
Vízilabda hírek
ftc
Bajnokok Ligája