cover image
Egyéb

Vogel Gábor a WWR marketing bizottságának tagja lett

2021. április 14. 13:38

Újabb magyar tagot üdvözölhetünk a World Water Polo Referee’s Association (WWR) egyik testületében, ráadásul aktív játékvezetőt: Vogel Gábort.

A napokban számoltunk be arról, hogy Juhász Györgyöt a LEN és a FINA partnerszervezete, a nemzetközi játékvezetőket tömörítő WWR szabályértelmezéssel foglalkozó bizottságába választották. Most újabb kinevezésről érkezett hír, Vogel Gábor a marketing bizottságban tevékenykedik majd.

„Régről datálódik a kapcsolatunk, hiszen Boris Margetával, a szervezet vezetőjével rendszeresen beszélgetünk, eszmét cserélünk.  Ő nagyon szerette volna, hogy aktív magyar játékvezető is vállaljon szerepet a WWR munkájában, nekem viszont volt és van is egy elvem: aktív játékvezetőként nem töltök be ilyen pozíciókat. Valamikor év végén, a karácsonyi és újévi üdvözletek alkalmával aztán mégis szóba került és hát beadtam a derekamat. Boris megkérdezte, mit szólnék a marketinghez, ha már úgyis annyi ötletem volt, amikből valósultak is már meg kezdeményezések. Végül igent mondtam és mostanra lett hivatalos a feladat" - mondta Vogel Gábor kérdésünkre.

A World Water Polo Referee's Association minden olyan területtel foglalkozik, ami a vízilabdával kapcsolatos: a játékvezetők szemszögéből és megközelítéséből. Az alapszabályában megfogalmazott közgyűlés és kongresszus mellett rendszeresen szervez szakmai megbeszéléseket, természetesen a jelenlegi helyzetben online formában. Rengeteg szakmai anyag elérhető, online tesztek és videós anyagok találhatók a weboldalon. Vogel Gábor szerint bár ezek angol nyelven készülnek, a játékvezetők ezekből is tudnak tanulni.

Kérdés, a marketing bizottságban milyen feladatokra koncentrál majd nemzetközi játékvezetőnk.

„A WWR egyre meghatározóbb szervezet, a LEN és a FINA is partnerként tekint rá, így azt gondolom, megtiszteltetés bekerülni magyar tagként a tisztségviselők közé. Minél egységesebb képet kell mutatni, a szó szoros értelmében is. Csak egy példa: legutóbb WWR-es maszkok készítését javasoltam, korábban a budapesti vb alkalmával saját úszónadrágunk volt, és a saját etikai kódexünk is előírja, hogy az öltözékünkkel is egységet kell mutatnunk. Zakó, ing, nyakkendő, de mindez csak a jéghegy csúcsa, azon fogok dolgozni, hogy a WWR minden tekintetben jól fessen a nemzetközi vízilabda egészében" - fogalmazott Vogel Gábor.

Vízilabda hírek
wwr
vogel gábor