cover image
Egyéb

Euro Kupa: Szolnok-OSC döntő lesz a sorozatban!

2021. április 10. 19:06

Egészen biztosan magyar győztest avatnak a második számú európai kupasorozatban.

Az OSC egy órával előrébb járt szombaton, hiszen Görögországban játszott a Vouliagmeni ellen. Az első mérkőzésen egy hete 10-7-re nyert Varga Dániel csapata, így viszonylag nyugodtan várhatta a visszavágót, igaz, veszélyes csapat a görög.

Burián Gergely góljával az OSC szerzett vezetést, de innen egészen a 14. percig rendre a hazai csapat volt előnyben, de csak egy góllal tudtak vezetni. A második negyed vége előtt 2 és fél perccel viszont Bundschuch Erik góljával 5-4-re ismét a magyar csapat tartott előrébb - ezzel együtt félidőben 5-5-öt mutatott az eredményjelző, Andrija Basic egyenlített.

Nem volt egy gólgazdag meccs a szombati sem, a görögök korábbi párharcaik során is védekezésükre helyezték a hangsúlyt, szóval szoros meccset hozott a mostani játéknap is.
A második félidőben egy-egy góllal nyerte a két negyedet az OSC, így végül 11-9-re nyert, azaz kettős sikerrel jutott a sorozat döntőjébe.

watch?v=axsolR2nzlE „Olyan meccs volt, mint amilyenre számítottunk. Nagyon kemények voltak a görögök, amit engedtek is nekik, ennek ellenére végig ott volt a két csapat egymás mellett és végül egy kétgólos sikerrel jutottunk a döntőbe" - összegzett Manhercz Krisztián a közösségi oldalán.

Ahová abban a tudatban jutott az OSC, hogy magyar ellenfele lesz, elvégre földöntúli bravúr lett volna a szerb Crvena zvezdától, ha 9 góllal győz Szolnokon. Nem győzött, sőt, mivel 4-0-s rohammal indított Zsivko Gocics csapata, korán lehűtötte azt a halvány esélyt is.

watch?v=hFgu-83QcmQ Később is jobban játszott a kapuban ezúttal Bányai Márkot szerepeltető Szolnok, amely bevallottan a Vasas elleni jövő heti rangadóra (is) készült ezzel a mérkőzéssel. A belgrádiaknál az ex-szolnoki Gavril Subotic volt elemében, de Veljko Tankosic lőtte a legszebb gólt 9-5-nél, pontosabban ejtette.

Konarik Ákos harmadik góljával 10-6-ra vezetett a magyar csapat a meccs derekán, nem forgott veszélyben a győzelem.

Meg is lett: a Szolnok is döntős, kíváncsian várjuk a magyar párharcot a fináléban.

Az Euro Kupa a 2011-12-es szezontól váltotta a korábbi második számú sorozatot, a LEN Kupát. A Ferencváros nyert magyar csapatként EK-t, a 2016/17-es és a rá következő idényben is. LEN Kupát az Újpest 3-szor, a Szeged egyszer nyert, magyar döntőt az 1996-97-es szezonban játszottak, akkor az Újpest a Ferencvárossal játszott, a liláké lett a trófea.
 
Euro Kupa, elődöntők, 2. mérkőzések:

Vouliagmeni (görög)-OSC Újbuda 9-11 (3-3, 2-2- 3-4, 1-2)
Gólszerzők
: Troulos 2, Kalogeropoulos 2, Basic 2, Mylonakis, Alafragkis, Chalyvopoulos, illetve Erdélyi 2, Burián 2, Bundschuch 2, Manhercz 2, Dala D., Tóth M., Hárai

Továbbjutott az OSC Újbuda 21-16-os összesítéssel.

Szolnoki Dózsa-Crvena zvezda (szerb) 15-8 (4-1, 4-3, 2-2, 5-2)
Gólszerzők
: Konarik 4, Angyal 2, Pijetlovic 2, Kovács Gergő 2, Drasovic 2, Schmölcz, Filipovic, Teleki illetve Subotic 3, Sulc 2, Smijlevic, Tankosic, Vickovic

Továbbjutott a Szolnoki Dózsa 35-20-as összesítéssel.

A döntőben:

Szolnoki Dózsa (magyar)-OSC Újbuda (magyar)

Az első mérkőzést április 24-én rendezik, a visszavágót május 8-án.

Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok