cover image
Egyéb

Euro Kupa: a magyar döntő küszöbére értünk

2021. április 9. 20:45

Az OSC és a Szolnok is közel van ahhoz, hogy finálét vívjon a második számú európai kupasorozatban. Szombaton eldől, megteszik-e ezt az egy-egy lépést.

Egyértelműen a Szolnoknak van könnyebb dolga, hiszen Zsivko Gocics csapata fölényesen nyert egy hete a Crvena zvezda otthonában, a 20-12-es belgrádi siker a visszavágót formálissá tette.

„Szerintem tökéletes felkészülés lesz a meccs a szerdai, Vasas elleni mérkőzésre" - fogalmazott Nagy Ádám, a Szolnok játékosa a csapat Facebook-oldalán. - Az a meccs nagyon kemény lesz, megverték az OSC-t magasan dominálva. Szóval nekünk az lesz a feladatunk, hogy ezen a meccsen pontosítsuk a játékunkat."

„Mégiscsak egy Euro Kupa-elődöntőt játszunk, szóval nem fogjuk lebecsülni az ellenfelet, meg a helyzetet sem, maximálisan fogunk koncentrálni" - ezt már Zsivko Gocics vezetőedző mondta. - Nem csak a Zvezda-meccsre készülünk, az edzésprogramban már a hazai rangadókra is hangoltunk. Ezt a meccset is jól lehet majd arra használni, hogy minél jobb formában kerüljünk a szerdai mérkőzésre."

Az OSC valóban egy elveszített rangadó után várhatja a görögországi mérkőzést, de a Vasas ellen eltiltás miatt nem szereplő Manhercz Krisztián most visszatérhet a vízbe, másrészt azért mégiscsak háromgólos előnnyel a zsebben szálltak repülőre pénteken a fiúk.

A Vouliagmeni ezzel együtt szoros párharcokat vívott már ebben a sorozatban, minden bizonnyal szívósan tapadnak majd az OSC-re, ezt kell megfelelően lereagálnia Varga Dániel csapatának.

„Euro Kupa-elődöntőhöz méltó volt az első meccs, de azért több góllal kellett volna nyernünk, úgy érzem" - mondta Csacsovszky Erik az OSC Facebook-oldalán. - Így sikerült, a három gól is előny, és úgy fogunk játszani szombaton, mintha 0-0 lenne a párharc. Azért utazunk ki, hogy továbbjussunk. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, Görögországban sosem egyszerű nyerni, meg ez egy jó csapat, de mi vagyunk az esélyesebbek, és ennek megfelelően fogunk játszani."

Euro Kupa, elődöntők, 2. mérkőzések:

Április 10., 18 óra:

Szolnoki Dózsa-Crvena zvezda (szerb) - az első mérkőzésen: 20-12
Vouliagmeni (görög)-OSC Újbuda - az első mérkőzésen: 7-10

Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok