cover image
Egyéb

Euro Kupa: remek szolnoki siker Belgrádban

2021. április 3. 20:11

Az OSC után a Szolnok is megtette az első, nagyon fontos lépést az Euro Kupa döntőjébe jutásért.

Két magyar klubért is izgulhatunk a második számú európai kupasorozatban, s mivel mindkettő akár a BL főtábláján is szerepelhetne tudása és formája alapján, bizony lehetnek vérmes reményeink is.

Az OSC 10-7-re verte délután a görög Vouliagmenit, így a visszavágóra háromgólos előnnyel utazhat, szombat este a Szolnokon volt a sor, hogy Belgrádban érjen el jó eredményt a „Red Star" ellen.

Nos, nagyszerűen kezdett a Crvena zvezda otthonában a Szolnok csapata, hiszen 3-0-ra és 4-1-re is vezetett már az első negyedben, Radomir Drasovic kétszer is betalált az elején, majd Schmölcz Norman és Teleki András volt eredményes.

Belgrádi részről Ivan Basara volt jó ismerősünk, aki több magyar csapatban is játszott, no meg Gavril Subotic, aki éppen Szolnokon vízilabdázott a 2019/20-as idényben hét mérkőzés erejéig.

A Szolnok vezetőedzője, Zsivko Gocics azt mondta a meccs előtt, ha ugyanolyan tempóban játszik csapata, mint az OSC elleni szerdai bajnokin (15-15), jó eredményt érhet el, és úgy tűnik, sikerült átvinni ezt a formát erre a napra is. A második negyed derekán ugyanis nagyon jól jött egy 3-0-s roham, Drasovic, Schmölcz és Angyal Dániel góljával már 9-4 volt az állás.

Termelték a csapatok a gólokat a második negyedben, a fordulás után két és fél percet kellett várni az elsőre, akkor Filip Filipovic lőtt emberelőnyből a kapuba (11-6), előtte az első kipontozódást is feljegyezhettük (Vukicevic, Crvena).

Kovács Gergő duplázott ezután, haladt afelé a Szolnok, hogy majdhogynem már az első meccsen eldöntse a továbbjutás kérdését. Szeghalmi Zsombor és Dusko Pijetlovics akciógólja is erősítette ezt a tényt, ezt a nyolc percet négy góllal nyerte a Szolnok.
 
A zárónegyedben megmaradt a nyolcgólos különbség, így a Szolnok fél lábbal a döntőben érezheti magát.

Euro Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Crvena zvezda (szerb)–Szolnoki Dózsa 12-20 (1-4, 5-6, 2-6, 4-4)
Gólszerzők:
Tankosic 3, Subotic 2, Basara 2, Milojevic, Vukicevic, Sulc, Smiljevic, Radovic, illetve Schmölcz 4, Drasovic 3, Angyal 2, Pijetlovic 2, Kovács Gergő 2, Konarik 2, Filipovic 2, Teleki, Szeghalmi, Nagy Á.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Vízilabda hírek
euro kupa
osc
szolnok