cover image
Egyéb

Női Euroliga Négyes Döntő: a Dunaújváros és az UVSE Budapesten küzdhet!

2021. március 19. 14:26

Az Európai Úszószövetség (LEN) úgy határozott, hogy április 30.-május 1. között a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen Budapesten rendezi meg a Final Fourt.

Mint ismeretes, március 13-án sporttörténeti pillanatnak lehettünk részesei a női szakágban: a Hajós-uszodában a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics az olasz SIS Roma, az UVSE-Hunguest Hotels pedig a spanyol CN Mataro ellen kiharcolta a legrangosabb női európai kupasorozatban, az Euroligában a legjobb négy közé jutást! Azaz két magyar csapat szerepelhet a Final Fourban, amire eddig korábban sohasem volt példa.
 
A jó hírt most lehet fokozni: az Európai Úszószövetség (LEN) úgy határozott, hogy április 30.-május 1. között a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen Budapesten rendezi meg a Final Fourt, amelyen a Dunaújváros és az UVSE mellett az orosz Dynamo Uralochka, valamint a görög Olympiakosz Pireusz vehet részt. Az elődöntő sorsolását a jövő héten tartják. 
 
A LEN döntése szerint a Női LEN-kupa négyes döntőjét április 16-17-én Barcelonába rendezik - résztvevők: SIS Roma (olasz), CN Mataro (spanyol), Kinef Kirishi (orosz), Astralpool Sabadell (spanyol).
 
watch?v=5z5vbwZrwJc Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke kameránk előtt így nyilatkozott.
 

Vízilabda hírek
euroliga