cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: fantasztikus FTC-győzelem a Barceloneta ellen

2021. március 2. 15:13

A magyar bajnok tartalékosan, de hatalmasat küzdve 11-10-re legyőzte Európa egyik legjobbját, fontos három pontot szerezve ezzel. Folytatás szerdán 16:30-tól a grúz Dinamo Tbilisi ellen.

„Mindenképpen idő kell, hogy rendezni tudjunk a sorainkat."
 
Varga Zsolt vezetőedző szavai hűen tükrözi a címvédő zöld-fehérek jelen helyzetét, a jól ismert egészségügyi okok miatt meglehetősen nehéz hónapok óta a felkészülése, a hétvégi, BVSC elleni vereség során is látszott, messze a legjobb formájától a tartalékos csapat.
 
A Bajnokok Ligája második körének első összecsapásán ráadásul a roppant erős CNA Barceloneta várt a társaságra, avagy a négynapos, rendkívül kemény menet első ütközetén „belenyúlt" a jóba a Fradi. A vezetőedző felvezetésekor elmondta, igyekszik optimalizálni az erőket, alapvető célként a két középső meccs megnyerése a fő cél, ugyanakkor a spanyolok ellen Varga Dénes és Vámos Márton nélkül sem feltett kézzel indult a csatába.
 
watch?v=snygON6yj5U&feature=youtu.be Perrone góljára Zalánki még válaszolt, ám a folytatásban Granados kétszer vette be Gárdonyi kapuját. A negyed végén Fountoulis lövése talált utat a kapuba, így a vendégek 3-2-es előnnyel kezdtek. A második etapot is Perrone bombagólja nyitotta, de Zalánki ismét tudott válaszolni. A forgatókönyv tehát ugyanaz volt ebben a szekcióban, az FTC taktikusan, ügyesen igyekezett lassítani a játékot. Gárdonyi bemutatott néhány nagy védést, kiélezett csata zajlott a vízben, amelyben rendre előbbre járt a rivális, de igyekezett tapadni a házigazda. Nagy kár volt Granados becsúszott fórgóljáért a végén, de még a nagyszünet előtt Fekete villant egyet, így egygólos volt a hátrány a nagyszünetben.
 
ftc_bcn_1-1.jpg Fordulás után Bodegas is feliratkozott a gólszerzők listájára, 7-5-re vezetett a Barceloneta, ám Fountoulis és Jaksics révén egyenlített az FTC. A hullámzó meccsen újabb vendégpercek következtek, ám 7-9-ről is képes volt egyenlíteni (Sedlmayer, Jaksics) Varga Zsolt csapata.
 
Az összecsapáson sikerült az ellenfelet kizökkenteni a komfortzónájából, elérte az FTC, hogy olyan éles csata legyen, amelyen bármi kialakulhat. Ennek megfelelően a záró etapban tapintható volt a feszültség, és ugyan újra vezetett a Barceloneta, a bepörgő magyar bajnok kézbe vette a csatát: Zalánki harmadik nagy góljával tette fel a koronát a teljesítményére, majd Sedlmayer fórban bizonyította, bármikor lehet rá számítani. S miután a végjátékban alaposan összeállt a védekezés, a blokkok és Gárdonyi is mindig a helyén volt, 11-10-re nyert az FTC! Bármilyen állapotban kiváló egy ilyen eredmény a Barceloneta ellen, de így, tartalékosan meg aztán főleg!
 
Varga Zsolt, az FTC Telekom Waterpolo vezetőedzője:
"Ahhoz képest, hogy min ment keresztül a csapat az elmúlt hetekben, ez egy nagyszerű eredmény. Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra. Nagyon rossz volt nézni a BVSC elleni szenvedésünket, de muszáj volt kipróbálnom azokat a játékosokat, akik a covid után tértek vissza, hogy mennyire bírnak ki legalább két negyedet, és mennyire tudnak a szokásos pozíciójukban játszani. Az a vereség volt az ára a mostani győzelemnek, de megérte. Ma mindenki a legjobb arcát mutatta, mindenki hozzátette a magáét ehhez a nagy győzelemhez. Ez a szív diadala volt, a játékosok megmutatták, mekkora szívük van."

Jesus Martín, a Barceloneta vezetőedzője: „Elismerésem a Ferencvárosnak, kihozták a maximumot ebből a mérkőzésből. Nem voltunk elég gyorsak, nem találtuk a ritmusunkat, talán az előző napi rettenetes utazás miatt volt ez, hiszen tizenkét óra alatt jutottunk el Budapestre. De igazából nem kereshetünk kifogásokat, a Ferencváros meghatározó játékosai nélkül győzött le minket. Előfordulhat, hogy a játékosaim könnyebb meccsre számítottak az ellenfél hiányzó pólósai miatt...”

 
ftc_bcn_1-36.jpg Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 4-7. forduló, Budapest, Duna Aréna
2021. március 2-5.
Résztvevők: FTC-Telekom Waterpolo, CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbilisi (grúz), AN Brescia (olasz)

A program
4. forduló - március 2.
FTC-Telekom Waterpolo-CNA Barceloneta (spanyol) 11-10 (2-3, 3-3, 4-3, 2-1)
Gólszerzők: Zalánki 3, Fountoulis 3, Sedlmayer 2, Jaksics 2, Fekete 1, ill. Granados 3, Perrone 3, Munarriz 2, Bodegas 1, Larumbe 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Hannover-Tbilisi 10-3
Herceg Novi-Brescia 6-11

Az állás: 1. Barceloneta 9, 2. Brescia 9, 3. FTC 9, 4. Waspo Hannover 3, 5. Jadran Herceg Novi 3, 6. Tbilisi 3

5. forduló - március 3.

Brescia-Hannover, 14:00
Tbilisi-FTC, 16:30
Herceg Novi-Barceloneta, 19:00
6. forduló - március 4.
Brescia-Tbilisi, 14:00
Barceloneta-Hannover, 16:30    
FTC-Herceg Novi, 19:00
7. forduló - március 5.
Tbilisi-Barceloneta, 14:00
Brescia-FTC, 16:30
Hannover-Herceg Novi, 19:00    
 
A-csoport (Ostia)
2021. március 1-4.
Résztvevők: Olympiakosz Pireusz (görög), CC Oritigia (olasz), Spandau 04 Berlin (német), Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia)

A program
4. forduló - március 1.
Spandau-Marseille 7-7
Dubrovnik-Ortigia 8-6
Olympiakosz-Recco 8-14
  
5. forduló - március 2.
Spandau-Ortigia 12-6
Marseille-Olympiakosz 9-8
Recco-Dubrovnik 18-3

Az állás: 1. Pro Recco 15, 2. Jug Dubvrovnik 12, 3. Olympiakosz 6, 4. Marseille 4, 5. Spandau 4, 6. Ortigia 3

6. forduló - március 3.
Marseille-Recco, 15:15
Dubrovnik-Spandau, 17:45
Ortigia-Olympiakosz, 20:15
7. forduló - március 4.
Marseille-Dubrovnik, 15:15
Olympiakosz-Spandau, 17:45
Recco-Ortigia, 20:15
Főtábla - a további program:

3. torna: 2021. április 19-22. (a 8-10. forduló) - a B-csoport egy nappal később kezd

A nyolcas döntőt 2021. június 3-5. között Hannoverben rendezik.


Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
ftc
bl