cover image
Egyéb

Egri meglepetés: Antal Dóra itthon ad hálát!

2013. november 27. 13:51

A ZF-Eger a héten Euroliga-selejtezőt játszik, a hazai tornán ott lesz a csapatban a szezon végén Amerikába szerződő Antal Dóra is!

Kemény selejtezőtorna elé néz a bajnok Eger (és még két magyar csapat), a könnyebbség mindenek előtt az, hogy az Euroliga-kört idehaza, a Bitskey-uszodában rendezik.

Nem várt meglepetés következtében óriási erősítést jelentett be weboldalán Kelemen Attila csapata: a szeptembertől az amerikai Berkeley Egyetemen tanuló, és ott is vízilabdázó Antal Dóra is ott lesz a magyar együttesben.

Dodót kérdeztük a hirtelen hazaigazolásról.

„Igazából volt korábban szó arról, hogy ha úgy adódik, hazajövök, de nem akartunk szólni senkinek a lehetőségről. Szerencsére az Egyesült Államokban most lesz a hálaadás, így hála nekik: haza tudtam jönni. Csütörtökön és pénteken ott szünet van, így most össze tudom kötni a kellemest a hasznossal. A tanárok közül is többen hazamennek, így az én távollétem sem okoz semmi problémát” – mondta kérdésünkre Antal Dóra.

A pályafutása során szeptemberig kizárólag Egerben játszó válogatott játékos szereplése azért oldható meg, mert nem európai csapatból tér haza, az amerikai egyetemi bajnokság teljesen független a LEN által szervezett eseményektől.

„Nem lesz idegen számomra a csapat, kíváncsi vagyok persze, hogy milyen lesz újra itthon játszani. Lesznek kemény meccsek, de már nagyon várom a tornát” – mondta Dóri, aki azért kérdésünkre elárulta, a vizsgákkal minden rendben, hiszen több tantárgyból is az év közbeni házi dolgozatok jelentik az értékelést. Ettől függetlenül jövő héten már lesznek vizsgái, így karácsonyig még bőven lesz dolga a San Francisco melletti egyetemen.

Hangjából ítélve: Dóri nagyon fel van dobva, ez pedig csakis jót jelenthet egri szempontból.

Az egriek programja:

November 29., péntek:

18.30: SKIF CSP Izmailovo (orosz) - Olympiakos SFP (görög)
20.00: ZF-Eger - NGM Firenze Pallanuoto (olasz)

November 30., szombat:

17.30: NGM Firenze Pallanuoto (olasz) - Olympiakos SFP (görög)
19.00: ZF-Eger - SKIF CSP Izmailovo (orosz)

December 1., vasárnap:

10.00: SKIF CSP Izmailovo (orosz) - NGM Firenze Pallanuoto (olasz)
11.30: Olympiakos SFP (görög) - ZF-Eger
Vízilabda hírek
zf eger
eger
euroliga
antal dóra