cover image
Egyéb

Mérföldkő a BVSC-Zugló sportlétesítményének innovációjában

2021. február 18. 16:04

Újabb szakaszba lépett a BVSC-Zugló Sportkomplexum megújítása: a napelemrendszer megépítése után geotermikus hőellátó rendszerrel bővült a létesítmény, melynek 991 millió forintos költségeit a társaságiadó-felajánlásokból és állami támogatásból finanszírozták.

Az átadóeseményen részt vett dr. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a BVSC-Zugló tiszteletbeli elnöke, Horváth Csaba, Zugló polgármestere, Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Vári Attila elmondta, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség számára mindig is fontos volt az innováció és a fenntartható fejlődés támogatása, így örömmel töltötte el, hogy a kormány segítségével újabb sportfejlesztés valósulhatott meg. „Az idén 110 éves BVSC jelenleg is a vízilabdacsaládunk éllovasai közé tartozik, azonban nemcsak a szakmai sikerek vezettek a fejlesztés megvalósításához, hanem az üzemeltetésben és a rendezvényszervezésben nyújtott magas színvonal is."

Hozzátette még, hogy: „A tudatos utánpótlás-nevelés egyik aspektusa, hogy létesítményeinket fenntarthatóan, innovatív megoldásokkal lássuk el, így a jövő generációja számára is lehetőséget biztosítsunk a mindennapos és magas színvonalú sportoláshoz."
IMG-8269.jpg
A BVSC-Zugló elnöke, Szatmáry Kristóf beszédében kiemelte, hogy a most átadott hőellátó rendszer egy tudatos és átgondolt stratégia része, amely a klub hosszú távú jövőjét igyekszik biztosítani.

„Nagyon fontos, hogy új létesítményekkel bővülhessen a BVSC-Zugló sportkomplexuma, de gondolnunk kell a minél hatékonyabb üzemeltetésre, fenntarthatóságra is. Büszke vagyok, hogy a kiemelt sportegyesületek közül a BVSC-Zugló elsőként éri el azt a célját, hogy sportlétesítményei energiaigényét jelentős részben megújuló energia felhasználásával biztosítsa a jövőben" - emelte ki a zuglói klub elnöke.

Vízilabda hírek
BVSC