cover image
Egyéb
Utánpótlás

Nem kell ismerkedni - avagy a férfi Universiade-válogatott munkás hete

2021. február 18. 11:55

Horváth János szövetségi edző jól ismeri a játékosokat, így a keret első találkozása után azonnal a húrok közé csaptak. A felnőttválogatott szakmai munkájával összhangban zajlanak az edzések. A nyári Universiadét augusztus 18-29. között a kínai Csengtuban rendezik.

Hétfő óta nem csupán férfi felnőttválogatottunk, hanem az Universiade-keret is Szegeden készül. A társaság első közös edzése ez, ezzel vette kezdetét a felkészülés az augusztusi, a kínai Csengtuban esedékes nyári Universiade-ra.
 
Horváth János szövetségi edző keretében 15 játékos található - a szakember így foglalta össze az ötnapos edzőtábor lényegét:
 
„Ezt egy afféle tájékozódó, nyitott keretnek mondanám, amelybe be is lehet kerülni, s amelyből ki is lehet esni. Nyilván a felnőttválogatott keretében is vannak olyan játékosok, akik jó eséllyel pályáznak a kerettagságra. Az öt nap alatt sok fizikai tesztet, úszótesztet végzünk, illetve taktikát gyakorolunk, mindezt egyeztetve Märcz Tamással és Cseh Sándorral. A kapcsolat egyértelmű, hiszen két éve, a nápolyi Universiade előtt fektettük le azokat az alapokat, amely szerint ennek a csapatnak a taktikai felkészítése a válogatott mezsgyéjén halad, ugyanazokat az elemeket igyekezünk játszani támadásban, védekezésben, emberfórban és emberhátrányban egyaránt. Arról nem beszélve, hogy ha bárkire szüksége van a szövetségi kapitánynak, akkor bátran nyúlhat az úgynevezett második vonalhoz. Nem véletlen van egyeztetve vele a keret, hiszen csak olyanok kaptak meghívást, akikben a kapitány potenciális lehetőséget lát az olimpia utáni válogatottság kapcsán."
 
A névsort végigfutva kijelenthető, ismerkedési fázisról azért sem beszélhetünk a szegedi edzőtábor esetén, mert Horváth János nagyon jól ismeri a játékosokat, ami persze fordítva is igaz. Ez nem véletlen, hiszen a szakvezető utánpótlásban (is) végzett munkája során az évek alatt majd' minden tehetség megfordult a kezei alatt. Jó is, hogy kvázi azonnal a húrok közé csaphattak, hiszen a versenynaptár sűrű mivolta miatt minden perc számít - elképzelhető, hogy legközelebb majd a remélt nyári felkészülés kezdetén találkozhat majd a keret.
 
„Először is bízunk benne, hogy mint minden nyári eseményt, így az Universiadét is megrendezhetik, amelyre lesz egy hosszabb felkészülésünk, hiszen kellenek a megfelelő alapok. Már csak azért is, mert természetesen magyar válogatottként nem lehet más célunk, mint megnyerni a csengtui viadalt."
 
Universiade-keret, 2021. február 15-19., Szeged
Meghívottak:
Bányai Márk - Szolnok
Dévai Kristóf - OSC
Ágh György - BVSC
Simon Henrik - Vasas
Teleki András - Szolnok
Dala Döme - OSC
Pellei Frank - Szentes
Sugár Péter - BVSC
Vadovics Viktor - Vasas
Schmölcz Norman - Szolnok
Csacsovszky Erik - OSC
Szatmári Kristóf - Vasas
Kiss Bálint - Honvéd
Ekler Bendegúz - Honvéd
Magyar Márton - Miskolc


Vízilabda hírek
Utánpótlás
universiade