cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Világliga: szoros meccsen Szerbia győzött, a 6. helyen zártunk

2021. január 10. 17:40

Märcz Tamás együttese a sorozat debreceni selejtezőjének helyosztóján nagy meccset vívott a szerbekkel, akik jobb hajrával nyertek 9-7-re. A döntőben Görögország Montenegrót, a kisdöntőben Olaszország Spanyolországot győzte le.

Hogy mennyire presztízsmérkőzés egy magyar-szerb, legyen szó akár a világliga-selejtező 5. helyéről döntő csatáról, jól jelzi a debreceni első másfél perc. Märcz Tamás ugyanis ennyi idő elteltével kapott sárga lapot a játékvezetőtől. Akik aztán a túloldalon sem fújtak a sípjukba hasonló helyzetben, Dejan Savics mester látva, hogy mi törtét a kollégával, jobbnak látta inkább nem szólni, s maximum magában dühöngeni...
 
Morcos volt magára Manhercz Krisztián aztán, akinek kivédte a büntetőjét a Vasas légiósa, Mitrovics (Kovács Gergő szerezte amúgy az ötöst), majd Nagy Viktor volt szomorú, miután emberhátrányban D. Pijetlovics és V. Rasovics lőtt a kapujába. Más kérdés, kapusunk így is sokat fogott! A negyed végén időkérés után Hosnyánszky Norbert szépített.
 
A második negyeden Angyal Dániel harcolt ki kiállítást, majd büntetőt, de Mitrovics Hosnyánszky kísérletét is védte - az eredmény aztán azért nem változott sokáig, mert Nagy Viktor is többször hárított nagyot. Vagy éppen a kapufát lőtték szét többször a nagyágyúk, Filipovics és Prlainovics. Egy lefordulást aztán pontosan fejezett be Sedlmayer Tamás, majd Jansik Szilárd átlövésével vezetést szereztünk. Átellenben Drasovics a blokkal együtt tett be egy fórt, majd hiába harcolt ki két emberelőnyt is Mezei Tamás, nem jártunk sikerrel. Sőt - a végén D. Pijetlovics szabaddobásból szerzett szerb vezetést még a nagyszünet előtt.
20210110_Hungary_vs_Serbia3.JPG  
watch?v=XrkBwIXNAuo&feature=youtu.be Fordulás után Szerbia kapuját G. Pijetlovics őrizte - Angyal fórból gyorsan felavatta, majd újabb gólt jegyzett a Szolnok remek formában lévő pólósa. A másik oldalon csak Drasovics talált be, mert nálunk is remek volt a védekezés, helyükön voltak a blokkok, és Nagy Viktor is magabiztosan állt a lábán. Ugyanakkor mindkét együttesen érezhető volt, hogy a harmadik nap harmadik meccsének harmadik negyedét nyomják.
watch?v=4hWcee10rJE&feature=youtu.be  
A végén természetesen még nekirugaszkodtak a záró negyedben, amely érdemben Manhercz pazar ejtésével kezdődött, majd az egész meccsen jól centerező, tarthatatlan Vico szerzett fórt, amelyet Dedovic váltott gólra. A hajrában Nagy Ádám lőtt be egy emberelőnyt, majd Filipovics egyenlített, és Prlainovics célzott Nagy Viktor védése után másodszor már pontosan fórból. Mezei ellen kontrát ítéltek, amit aztán Filipovics góllal büntetett, ez pedig döntőnek bizonyult. Szerbia szerezte meg így az 5. helyet, a mieink a 6. helyen zártak, de összességében elmondható, hogy a három mérkőzés az olimpiai kvalifikációval rendelkező csapatunknak remek felkészülés volt.
20210110_Hungary_vs_Serbia-10.jpg  
Märcz Tamás és Nagy Viktor értékelését anyagunk végén nézheti meg!

A bronzmérkőzésen Olaszország hatalmas csatában 9-8-ra megnyerte Spanyolország ellen, így kiharcolt a nyári, nyolcas Szuperdöntőn való részvételt. A fináléban Görögország ellenállhatatlan volt, magabiztosan, 12-7-re győzte le Montenegrót. 
1-2.jpg  

1-3.jpg  
Italy.jpg Férfi világliga európai selejtező
Az 5. helyért

Magyarország-Szerbia 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)
Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Voevodin (orosz), Byelyevtsov (ukrán)

Magyarország: Vogel - Angyal 2, Manhercz 1, Hosnyánszky 1, Erdélyi, Kovács Gergő, Mezei. Csere: Sedlmayer 1, Német, Vigvári, Nagy Á. 1, Jansik Sz. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

A szerb gólszerzők: D. Pijetlovics 2, Drasovics 2, Filipovics 2, Dedovics, Prlainovics, V. Rasovics

Teljes jegyzőkönyv: itt

További eredmények
Az 7. helyért

Horvátország-Franciaország 17-5 (4-0, 4-1, 5-2, 4-2)
Teljes jegyzőkönyv: itt
 
A 3. helyért
Olaszország-Spanyolország 9-8 (2-2, 0-2, 3-1, 4-3)
Teljes jegyzőkönyv: itt.

Döntő
Montenegró-Görögország 7-12 (2-3, 1-4, 3-4, 1-1)

Teljes jegyzőkönyv: itt.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás