cover image
Egyéb

Debrecenben küzdhet férfiválogatottunk a világliga-selejtezőben!

2020. december 14. 19:02

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) döntése szerint hazánkban rendezik meg 2021. január 8-10. között a világliga európai selejtezőjének legfontosabb mérkőzéseit: Märcz Tamás együttese Olaszország ellen vívja majd a negyeddöntőt.

A Magyar Vízilabda Szövetség a világban kialakult nehéz helyzetben is mindent megtesz a sportág funkcionalitása érdekében: szigorú szabályok mentén nyáron nagy sikerrel megrendezte a BENU Női- és Férfi Magyar Kupát, lement mindkét bajnokság első köre, illetve a Magyar Kormány támogatásával a Férfi Bajnokok Ligája B-csoportjának küzdelmeit rendezi meg a héten, valamint márciusban és áprilisban.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a magyarországi rendezések és tapasztalatok alapján úgy döntött, a világliga Európa selejtezőjének hajráját hazánkban rendezi, sőt már a pontos program (alább) is megvan!

„A lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk, hogy a vízilabdaélet ne álljon meg, így büszkén vállaltuk el a világliga-mérkőzések megrendezését is. A helyszín január 8-10. között Debrecen lesz, ahol biztosak vagyunk benne, hogy a szigorú szabályok betartása közepette is sikeres tornát szervezünk Debrecen város önkormányzatának közreműködésével" - fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Ismeretes, a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk a negyeddöntőt Olaszország ellen vívja, a remélt elődöntőben pedig a horvát-montenegrói csata győztese várna rá.
Az európai csapatok közül az első három jut a nyolccsapatos Szuperdöntőbe (június 26.-július 2., Tibiliszi, Georgia), ugyanis a házigazda grúzok egy helyet elvesznek. Az Interkontinentális Kupát Indianapolisban rendezik április 26. és május 2. között, innen a legjobb négy jut a Szuperdöntőbe.

FINA Férfi Világliga
Európai selejtező, 2021. január 8-10., Debrecen
Január 8., péntek
Negyeddöntő:
16:45:
Horvátország-Montenegró
18:30: Franciaország-Görögország
20:00: Olaszország-Magyarország
A Szerbia-Spanyolország mérkőzést már lejátszották, 13-11-re nyertek a spanyolok.

Január 9., szombat
Helyosztók

Az 5-8. helyért:
15:00:
Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország
16:45: Szerbia-Franciaország/Görögország
Elődöntő:
18:30: Spanyolország-Franciaország/Görögország
20:00: Horvátország/Montenegró-Olaszország/Magyarország

Január 10., vasárnap
Helyosztók

15:00: A 7. helyért
16:45: Az 5. helyért
18:30: A 3. helyért
20:15: Döntő
Vízilabda hírek
világliga